Amazon 再一次減免運費門檻 降至美金25元

208 回覆
18 Like 0 Dislike
之前想買日本衫 入左去amazon jp到睇
好多都係淘寶見過 連張圖都係用淘寶既model
個價貴過淘寶
之後就唔敢買了
最近兩次用buyandship, 佢報既磅數同我根據amazon 上面product 既 shipping weight 加出黎個重量唔同.

有一單我計係0.95 lbs, 佢就話係1.75 lbs, 安排左同事再磅都係一樣1.75

另一單就我計係數3.65lbs, buyandship 報就4.5lbs

有冇巴絲都遇到呢個情況 係咪因為幾計product 夾埋一齊, amazon 加左個紙皮箱之後重左呢, 但一個紙皮箱會重左差唔多成磅

你有冇睇過速遞公司嘅shipping weight?
我就一時準,一時又會差少少
同埋加咗盒係會重啲
有磅可以自己計吓
最近兩次用buyandship, 佢報既磅數同我根據amazon 上面product 既 shipping weight 加出黎個重量唔同.

有一單我計係0.95 lbs, 佢就話係1.75 lbs, 安排左同事再磅都係一樣1.75

另一單就我計係數3.65lbs, buyandship 報就4.5lbs

有冇巴絲都遇到呢個情況 係咪因為幾計product 夾埋一齊, amazon 加左個紙皮箱之後重左呢, 但一個紙皮箱會重左差唔多成磅

個價貴過淘寶
之後就唔敢買了

而家大陸攻佔Amazon好多市場
美國嗰邊一大堆大陸貨,多數係電子野,同埋電子線材
但係日本嗰邊又唔清楚,可能tb偷都唔定

上頁有巴打介紹go2usa

咁惡嘅
留子彈到一年一度black friday 係咁買
海外集運咪用DIMBUY 上個月英國DYSON 有平
屌你老味搞左成個月先開始上飛機

但係我日本集運用DIMBUY OK喎,齊貨後一星期就到香港

dimbuy幾好呀 我美國寄香港隔日到喎

咁惡嘅

我自己冇磅, 係旺角栢裕商業中心個間elink到又冇磅, 想磅下都唔得
Us-ex 最好
計磅數唔會四寫五入
係拎貨麻煩

你有冇睇過速遞公司嘅shipping weight?
我就一時準,一時又會差少少
同埋加咗盒係會重啲
有磅可以自己計吓

0.95lbs個張單我岩岩睇返UPS, 佢報係1.6lbs, 咁同BNS報既差D咁多only
3.65lbs個張單係AMSL運, 所以唔知個final shipping weight係幾多
Us-ex 最好
計磅數唔會四寫五入
係拎貨麻煩

見到一堆殘體字已經唔想用
通常集運咩價錢? 係咪會平過直運?想買盞燈 但盞燈嘅價錢同運費一樣
Gpss好似唔錯
Us-ex 最好
計磅數唔會四寫五入
係拎貨麻煩

見到一堆殘體字已經唔想用

起碼佢同你計到小數後兩個位
2.01 磅就2.01磅
香港班pk 起碼發水發到3.1 收你4磅錢
amazon真係窮撚恩物
有冇巴打教下點買完ship黎hk

如果件野sold by Amazon好似可以直送香港
amazon真係窮撚恩物
有冇巴打教下點買完ship黎hk

用集運運嚟香港
出名嘅有Buyandship 同 Shipbao

自己用開buyandship
已經用過20次都有,質素有保證
件貨到咗集運倉之後,約1星期後到港攞得

詳請自己google

Us-ex 最好
計磅數唔會四寫五入
係拎貨麻煩

係幾平不過計埋車費時間最後都係簡d有自取櫃或者我住果區有工廠倉嘅代運
個價貴過淘寶
之後就唔敢買了

Yes
留子彈到一年一度black friday 係咁買

當然啦
個價貴過淘寶
之後就唔敢買了

Yes

似係淘寶偷人圖多d
特別係自稱 原單/外貿果啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞