Amazon 再一次減免運費門檻 降至美金25元

208 回覆
18 Like 0 Dislike
BUYNSHIP一初開果時都叫OK

對上一次 THANKSGIVING用左差唔多2個月先寄到香港!!!!

敢膽死...前後一日到貨去美國倉....入倉時間差左成個星期

之後再黎香港 搞到過左個免費 STORE 時間...

不過最後都免左收錢 US-EX 係 THANKSGIVING 無呢個情況!!!

咁可怕
2個月真係離譜啲
遲啲都要留意吓其他集運

咁你經驗平均等幾耐

Amazon已經買左件出左貨,唔急但希望唔好成個月

到倉後一個禮拜嚟香港攞得,係標準

當然,計埋Amazon Free Shipping有時都好慢,10日先到集運倉都試過
on9
我件貨Amazon訂咗一個禮拜出極都出唔到,中間已經收咗我錢,但係ship嗰日又話張卡有問題
我張卡係tap & go, 嗰日嘅錢係唔夠訂單總數
但係明明收過錢,姐係佢ship嗰日又想再收錢

但係個價已經跌撚咗,直接cancel咗張單再訂
唔知之前收嘅錢係咪就咁攞唔返,凍過水
on9
我件貨Amazon訂咗一個禮拜出極都出唔到,中間已經收咗我錢,但係ship嗰日又話張卡有問題

冇prime會特撚登拖成個星期先送 不過連登呢d小朋友地方 會吹奏amazon無視所有缺點

嗯,就好似你吹奏味族
on9

冇prime會特撚登拖成個星期先送 不過連登呢d小朋友地方 會吹奏amazon無視所有缺點

嗯,就好似你吹奏味族

屌 做乜踢爆人
第一次用shipbao 就比佢騙重,label寫住1磅冇續重,機就寫1.1當两磅收,到依家幾日都冇人應機,十八蚊我咪豪比你,以後唔用你加唱衰你姐
尿袋用用集運送唔送到
想買ravpower 幫switch 叉電
第一次用shipbao 就比佢騙重,label寫住1磅冇續重,機就寫1.1當两磅收,到依家幾日都冇人應機,十八蚊我咪豪比你,以後唔用你加唱衰你姐

想平又均真 一係煩少少用usex 計至0.1單位 不過要影印身份證同自取點得一個 寄重野我用usex 輕野用bns

呢張係佢張label,連ups都寫住係唔過一磅,但網頁就寫1.1,自取點個人叫我自己搵shipbao,我打過去又冇人聽,whatsapp又唔應,真係冇下次
international shipping 都仲係要俾運費

Target買滿港幣800蚊可以免全球運費
好似係

TARGET 係國內送都好慢 如果係國際送遞唔知慢到點
美國真係購物天堂
amazon就係表表者 乜都有得買
當地大學生送Prime membership
兩日即到
成個屋企買番黎都得

香港購佢老味,衫褲鞋貴撚咗幾倍,就嚟日常用品都俾唔起
不過部份電腦零件同影音產品,喺香港買同美國差唔多價錢,甚至平啲
唔可以咁講
你地集運可以唔使比稅 我係紐約好多時都要比稅 好煩
不過 amaxon 係好 可以成日退野 試過買啲野返來 爛左 唔使比錢 重可以唔使退貨
而且現在好多野都有得賣
其實住開美國嘅朋友都知 係美國 retail 買野幾貴 加埋稅真係好唔抵

香港唔好係啲名牌貴 好多香港人所謂名牌 係出面其實好cheap
係美國中部見過喺啲outlet 賣 timberland coach levis guess ck 平到笑

重有香港買出面牌子電器和電腦產品貴過 美國網上價(before tax also)

雖然係遲一至兩季 但平香港一半
我buyandship 件貨到左,amazon shipping weight 寫1.3磅,佢想收我3磅72蚊

仲話實重計算,係咪扔我件貨落海再撈返上黎磅

覆左email 問,等睇拖字訣等你唔耐煩

今次試,冇下次
我buyandship 件貨到左,amazon shipping weight 寫1.3磅,佢想收我3磅72蚊

仲話實重計算,係咪扔我件貨落海再撈返上黎磅

覆左email 問,等睇拖字訣等你唔耐煩

今次試,冇下次

其實 amazon 啲重量資料成日錯
有見過 item weight 同 shipping weight 一樣

而家嘅經濟嚟講,係幾痴線
可能因為香港好多野不斷加價,而美金25蚊睇落其實真係抵到爛

其實經濟係差左

而家香港啲嘢貴到痴線
Amazon返嚟香港買計埋集運費都仲可以平成一大截

係計埋直送既運費都仲平一半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞