中共瘋狂造艦 建成全球最大艦隊 未來幾乎無敵 南海變「航母鬥獸場」

563 回覆
123 Like 20 Dislike
可能支國報小左
美帝真係唔該諗吓點整新一代反艦武器
用左幾十年都係魚叉 最多改吓咁
俄佬hypersonic都已經run左好多年
brahmos仲係世上最快反艦導彈
支那都有東風系列
就算美帝近年新既lrasm都係supsonic
有又點 但艦載機廢 同射副棺材出去冇分別
quality vs quantity

美軍最終見標係唔死一個士兵下打贏場杖, 中共係唔理一切代價下保持政權(黨)最大利益
標準系列?
標準攞嚟防空同反導躝截
真係唔撚明點解係要研究反導躝截
成效根本唔大
人地係要icbm / hypersonic / ballistic萬箭齊發根本躝唔哂
標準有反艦記錄 唔記得標準幾 總之美國想放得入個VLS 唔洗換VLS 模組 通用性同錢問題?
總係覺得美國反艦飛彈好廢
柴油艦隊
開緊戰嗰時 同對家講 等等先 我無油要入油
少真係唔出奇
呢樣用次貨打個七折
果邊買少啲又打個九折
去到最後咪戰力打個半價
當年蘇聯比列根老吹搞星球大戰計劃
搞列破產解體
唔知中共又要幾多人食幾多草先養到架
係唔入流
擺支魚叉出嚟比支俄指住笑
心諗咁多年咩參數比佢地間諜偷哂啦
加上佢地哥啲先進幾多
真心台灣果支超音速都好過支🐟叉
LRASM,而家搞緊海軍版本
兩個突防概念唔同,中國同俄佬技術未有咁先進,只能靠快突防,以美國科技要整邊會有難度
LRASM係用超低空高隱身性做突防,講求防區外作戰,當目標偵測到佢嘅時候根本冇時間反應
試諗下一旦發生海戰,中俄支超音速導彈可以靠咩嚟導引500-1000公里外嘅目標?而美國可以用預警機甚至F-35做導引,做到防區外擊殺
德國

正確黎講係一戰前
睇過D分析講過計番總噸位,同武器數量美國仲係贏支俄九條街,艦載機更加唔駛講
同埋美國附近無敵人無乜主權爭議,只需要整大隻嘅船派去外地,同支那想做哂兩樣唔同
不過兩棲艦對台灣真係有威脅,所以台灣係咁買同整反艦飛彈幾醒
「所有船艦以艦首正對敵人 以減少船腹被擊中」

者係發揮唔到全艦齊射既效果要咁大隻船唔用側炮用黎做靶
正確海權觀係 去到人地屋企門口
佢淨係諗點守住個港口完全冇用
打之前冇耐俾慈禧拎左筆軍費去搞後花園 果批彈已經開始過期 要換 冇錢咪冇換 成班海兵平時紀律又鬆鬆散散咁
真係打起上黎見真章

兵 由一開始密密練到後期鬆懈
後勤 過期彈打中人都唔識爆
海軍提督 用陸戰思維打海戰

樣樣野加埋就收皮
挨左空襲同埋魚雷一陣送左頭
打到最後隻艦冇晒人打飛機 死晒等沉
射埋個人出去都仲得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞