中共瘋狂造艦 建成全球最大艦隊 未來幾乎無敵 南海變「航母鬥獸場」

563 回覆
123 Like 20 Dislike
呢句又岩唔曬,

俄佬肯玩船,不過佢玩既船佢唔會話你知係邊同有幾隻

因爲俄佬最叻唔係水面艦隻,係水下艦隻,即係潛艇

潛艇位置同數量不嬲係每個國家海軍既最高機密

而中國海軍堆潛艇... 發展速度仲慢過航母
中途島俾美國打爆曬d航母

其實點解1940年會同美國半年內交惡到全面開戰
切爾核爆之後蘇聯洗左好多錢善後,
武肺支那唔洗磅水善後仲有疫苗生意做
ip都唔洗check
對付蘇聯就用太空計劃 依家對大陸就航母計劃
但對比依家真係無乜邊個國家夠支那鬥
剩係玩口水都玩死你
制空好重要
人地國民食開草架喎
唔開戰唔得
美國制裁實施石油等物資禁運
要解決哩方面問題, 日本一定要打南海拎物資,
一打南海美國一定出手
既然美國一定出手, 不如一鳩打到美國退回本土先
但係中途島作戰成功, 但戰術失敗,無徹底炸晒D後勤設備
美國叫佢限期內轍出支那唔係就全面禁運
結果真係禁運
咪焗住打
上次伏小鷹號果隻係06年既時候
係宋級潛艇 仲未用最新靜音技術
仲要係最多聲納既宮古海峽一帶伏到佢
美國話係-6撞左入黎
其實潛艇要伏航母一d都唔難
前題你要知道佢係邊到行過
同埋要好清楚水底地形 有山仔就更有利
去到保持住艇靜默一直等就做到
美佬要咁多鋼鐵武器托咩,

玩太空戰,一開戰射曬啲北斗落黎

到時無通訊無GPS無衛星相,一堆廢鐵坐係碼頭等戰斧到
佢造艦計劃其實係有公布
而其實因為錢既問題係cut左好多次
俄佬依家海軍基本上縮得好勁集中哂有限資源喺空軍同陸軍
你信唔信支那真係無事

其實外國經濟疲弱,貿易戰加制裁已經好影響中共本身收入來源,你睇下連香港都要加稅維穩就知,香港已經食左好多回流既中企資金都唔係好頂到,中共國內更加唔使諗

仲有一帶一路前幾年d壞帳,無武肺已經收入差,而家武肺更加有理由唔還錢

仲要擴軍加軍費,你估前排大城市出徵兵廣告,前兩年大閱兵,今年出左動員令,香港軍營都要講要打勝杖真係預左做樣,而家係準備緊真打,問題係戰場係邊only
唔係水下戰先係戲玉咩?
宜家都仲放錢去整20世紀產品...
美軍又揾藉口加軍費
又可以賣多啲武器比亞洲盟友
起到咁多架航母仲永續遼寧號?
美國話要禁佢石油
佢80%石油都係進口美國
你識射支那唔識咩
鋼鐵唔重要都講得出
又一隻小粉連打飛機打到小粉紅咁
同德國一樣都係輸石油

共實馬六甲截左中共d中東油輪會唔會真係迫到佢南海開打
所以trump咪立左太空軍,你諗到美軍已經做好左

仲有衛星裝左超音速質量彈,你中共detect到已經去到音速5倍
強國連民航機既技術都落後人地咁多
軍工好打極有限
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞