中共瘋狂造艦 建成全球最大艦隊 未來幾乎無敵 南海變「航母鬥獸場」

563 回覆
123 Like 20 Dislike
拜登會送埋技術俾習習
呢個正正係支共既野心,想重建以前中華帝國既天下體制
要臣服日本、韓國、東南亞果堆以前既朝貢國家

美國有班左膠覺得美國可以放棄台灣,覺得中共食左台灣完成左一統大業就會收手,on99
稍為睇下中國歷史都知中國既野心係咩
講多樣嘢俾你J下
其實美軍都驚東風26會威脅到關島,上年已經將戰略轟炸機改為動態部署,即係唔會長期擺太多喺關島,因為喺美國本土飛過嚟其實都係多10個鐘到
美國佬其實都會顧忌東風系列
所以稍為有理智嘅美國總統都會出兵協防臺灣
但拜登係首位有認知障礙嘅在任總統
北洋艦隊夠東亞第一

標題「瘋狂造」
腦補個「愛」字
好想睇下到時中美大戰係咩境況
無制海權無補給都好正常啊
逆向大東亞戰爭 美國退 中國支配大東亞 會觸發日本的生存問題
https://lih.kg/2363281
識改,「民權」嚟啲名真係好正
做做,最怕你唔做
仲要隔離日本係反潛高手
我覺得南韓同日本嘅軍備擴張喺計算反共力量嘅時候要互相抵消,尤其是海軍,因為日韓牙齒印太深,韓國海軍嘅假想敵可能要包埋日本海自
韓國反日姐唔係弱智既
日中之間倒向中國
等於再行事大主義姐
何況日韓都有美軍基地
其實就難啲打得到,佢地啲主要軍備都係美國賣嘅,美國唔會俾佢地打起嚟,一打可能所有戰機都唔識飛
其實要講一面倒親美又何嘗唔係另一種形式既事大主義
國力係咁多無計
美國韓戰救過南韓既
容易接受啲
韓國反日情緒比大家想象中高,2018年韓國海軍已經試過用火控雷達鎖定日本巡邏機;加上美國拜登新政府同北韓關係差,變相韓國又去返以前要仰賴北京約束北韓;再加上文在寅政府本身又同中共有計傾。如果真係擦槍走火,你要韓國海軍同掛太陽旗嘅日本海自並肩作戰,佢可能保持中立就算數
文膠應該唔敢亂嚟住
話哂得翻一年幾任期
行錯一步隨時累埋自己黨
驚閪咩
韓國D保守派自爆完再講啦
如果真係咁
中共真係好蠢
養咁大隊海軍簡直燒銀紙
中國根本冇咁大收入去玩
多數會步蘇聯後塵
最怕佢就爆果時用支艦隊去打人
其實支那軍費佔gdp得1.9%已經養到咁大支
相反美帝3.4%但近年造船速度慢過支那好多
萬一支那出多少少錢美帝好危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞