中共瘋狂造艦 建成全球最大艦隊 未來幾乎無敵 南海變「航母鬥獸場」

563 回覆
123 Like 20 Dislike
大陸造船產能過剩消費產能
GDP go go go
所以更加依賴科技發展而唔係數量
近近地中東小霸王伊拉克,好多人以為佢垃圾,其實防空,空軍都唔弱,陸軍更加係地區強權
結果俄系伊拉克坦克比美國打靶咁打,空軍形同虛設,一切都係因為防空系統一開波就比導彈炸到又酥又脆
幾十萬陸軍簡直係灰飛煙滅,戰損交換比係慘不忍睹
你識條鐵咩!人地採用墨魚戰略,噴墨擾亂敵人視線架
唔使驚,係窮兵黷武 國內唔掂嘅表現
乜北洋艦隊唔係19世紀晚清產物咩..?
其實兩邊起幾億隻都無用啦。都唔打。
不如你班垃圾收皮算啦。好撚煩呀。

日撚日又話戰鬥群入南海,之後又話支那航母乜撚物撚。
講足十年,郁都唔郁。樓下地產鋪啲AA都勇過你哋。
你哋全部返屋企食屎啦屌你老母
上錯裝破甲高爆亂用,又發揮唔到大口徑,大噸位優勢,結果比日本小口徑速射炮打殘
不過咁講,我覺得係指揮層問題,北洋水師既兵應該唔差
依加既美國去哂工業化啦
啲工廠執鳩哂
支那鋼鐵產量都超過埋二戰美國
一開戰後勤美國點補呀
日撚日J二戰托柒咩

人地第一島放定對艦飛彈就收你皮啦
出到島鏈先講海軍啦
你咁講,一開戰中國冇糧食添啦
吹自己識做核聚變,不過人地用咗幾十年在航空母艦嘅核裂變就唔識,要孭著個尿袋先有動力,有X用咩!
北洋艦隊
軍事競賽
李鴻章先傻仔
「保船制敵」

俾對家搶咗海權
美未必,但日本為左自己生存一定會跟機
支那唯一弱點係石油
但佢不嬲都學以前美國有咁多買咁多來做貯備
就算斷油都可以頂一陣
所以一但比佢開通埋巴基斯坦+中東條輸送鏈就可以唔理馬六甲被封
但支那鋼鐵工業要靠外國入口既鐵砂
識驚咪樂觀
西方認真中共點玩
最驚d鬼佬和平太耐
行柴油既咪只係流動棺材
對上兩國造船產能過盛係日本同南韓但比美國禁撚住軍艦外銷同發展
依家全球好多現役軍艦都係老古董架架都有10-60年歷史
新艦外銷得法國貨貴到仆街係就係先進,但自
英、西班牙、意大利,出口極少又貴,核心零件又係搵返美國拎貨
美國賣退役艦為主起碼用左40幾年搵鳩笨7,冇國民會支持買,寧願等歐洲艦

如果支那艦qc好返少少,隨時搶到好多軍艦外銷市場,好大個缺口
噴射飛航啲細噴,原本的確係軍規
支那外銷都係比亞非拉多
北約成員冇可能買支那艦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞