中共瘋狂造艦 建成全球最大艦隊 未來幾乎無敵 南海變「航母鬥獸場」

563 回覆
123 Like 20 Dislike
長劍100 東風21,25,26夠唔夠?
只係中程既彈導導彈同巡航導彈夠唔夠?
無錯美國有防空
中共亦有防空
所以點解要佔領島就係咁既原因
我就係想帶出呢點
防空好似唔差 但係同美國比無得比 重有出公海無制空權 根本找屎 佢果支野要有沿岸機場做support 離開左制空圈 根本唔打得
支那射彈道飛彈 美國都會射反相對級別的野做反擊 你估成個世界得你有彈導飛彈咩
無錯你講得岩
所以我既回覆只係討論緊佔島既意義
ABCD包圍網一早唔畀日本發圍先係死症
日本無南向發展空間,一係就向北打蘇聯
但日本仔驚蘇聯多過盟軍
因為之前果位巴打話中共填島佔島無用
北洋艦隊其實我覺得船艦方面真係唔差,差嘅係軍人

船艦係來佬貨,印象好似係英國貨。。。
用意係短期內令你無得用機場基地 長遠唔佔領個島一樣用得返 你打得彈導飛彈去人領土 人地一定升級
同要短期內停左人地個基地原意 完全相反
係德國野
二戰前反而唔係咁重海軍競賽feel呀麻
二戰前係開始試航母
一戰前就真係海軍競賽
謝指證
你講得岩呀
因為上面有位巴打話中共係南海起島無用呀麻
到時人地用D5D6炸返支那d人做人造島 到時支那d cv 要食晒搶制空的任務 但係美國有日本 有沖繩 e d奇怪地方 你打9日本領土 日本可以參戰(自衛權)
插幾多個尿袋先夠
彈射同磁浮差好撚遠
北洋艦隊武裝上係完全唔差,主力艦噸位大但係一啲都唔慢,艦炮更加係強過日本好多
至於點解我會覺得清兵唔係弱,如果冇記錯嘅話,清軍好似係先擊中日艦,唔止先,更加係多次擊中。海戰擊中到咁多次,起碼唔係訓練鬆懈先。不過真係喺用穿甲定高爆既選擇上用錯左,所以即使擊中都起唔到致命作用
唔work啦,德國出海一係低地(海岸線短)一係經北海先出到
得兩個細位出海所以先有呢個諗法
呢招係亞洲搞到邊個
果196隻有幾多隻係漁船商用船改裝
果條友真係唔撚識野
起島先係最有用最仆街 係到放雷達站同機場 remove戰場迷霧 同可以放飛機做制空制海加放戰略武器係上面
最大問題係要守到個島 e個要靠艦隊 望下二戰日本d島點樣失守
樓主五毛block
所以我同你講既野一樣
實質佔領最有用
那怕人地炸左你機場 油庫
只要你實質佔領
你就有機會可以重整同反攻
人類唯一可以響歷史學到嘅嘢就係

咩都學唔到
但地理上中國封唔到日本海路,但日本有能力封中國
https://youtu.be/-Oy_f08Ss_4

算啦 日本玩撚完架啦
海軍都打輸仲點封?
你封到個前題係日本海軍強於中國
但國外好多youtuber分析係中國海軍會略勝一籌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞