中共瘋狂造艦 建成全球最大艦隊 未來幾乎無敵 南海變「航母鬥獸場」

563 回覆
123 Like 20 Dislike
咁航母本身就好易發現
中國既對手跟本唔係美國,佢只係屈9周邊啲國家
有冇潛水艇
咩呀 幾好吖 呢啲貪官應該提名諾貝爾和平獎
搞掂核能發電先講啦
但個問題係周邊啲國家又咪係美國照既,屈佢地最尾又咪要面對美國,講到尾點都係同美國爭一截
海戰即空戰,喺戰機下面全部都係靶嚟
我都明 但遠水不能救近火

最大問題就係尼樣 得美國先夠佢做個量

China joe都表明會修復中美關係又認埋啲咩一中原則我屌佢老味

其他國家靠買艦 萬一老美唔幫呢 ?亞洲版圖直接可以玩完
潛艇中國收得好埋,冇其他軍艦咁揚(其實所有國家都係咁
好有當年美蘇星球大戰計劃既影子。
點會遠水救唔到近火,橫須賀、沖繩就有美軍基地啦
一中原則歷屆美國政府都咁講,侵政府都係咁講,唔洗太擔心呢樣,拜登政府對華態度仲係要觀望下先知,原本以為好快會知,因為人大常委呢幾日開會,理論上會搞香港,但又冇乜消息傳出,唔知係咪又臨時轉左軚,所以點都要觀望多陣
美國唔會唔幫啦,日韓唔洗講,你都係擔心台灣姐,我就睇唔到美國有咩可能會棄台
軍備競賽始終都係鬥燒錢嘅遊戲
一戰前都有
無畏艦 dreadnought
多船但無戰術有咩用
其實有咩用?而家唔係玩核彈架咩
連登仔以前笑開既口交部宜家影響力越黎越大
今次到航母?
米係,得兩隻航母,蘋果唔好吹大啲??
歴史總是相似的
冇啦中國一打 香港死硬 大大個軍港係市中心
做軍艦其實順便陪養埋後勤、重工業、焊工

正路計,二手艦質素夠出口到南美、非洲專制國家,已經改變到世界平衡
北洋唔廢既

但大清啲人廢
希望有日解放軍泊到入加州港口俾班左膠睇
仲可以防激光武器
鬥獸埸都玩埋
隨時變鬥獸棋
大笨象畀隻老鼠一嘢搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞