尖沙咀鮨見omakase支那人扮日本師傅(2)

1001 回覆
295 Like 11 Dislike
佢講明自己係日本人定點?
王様
佢係國王大人
...
一個set 賣$1888 人工20k?
係呀,你估王老板唔駛賺呀?
反正都賣垃圾魚生臭海膽,唔通出40k請勁人?
暫時最想睇猛烈南瓜去試菜
Ching落黎幾耐?講左十幾年個垃圾網可以直接買評價
是日 本人
咩果汁要三十蚊
嚟到會唔會又好似啲酒咁變曬做水
其實入門口點會用英文講
味千員工都識講21314 咪玩啦
我覺得你呢個講法有啲錯
稍為講究啲嘅omakase好追求進食嘅先後次序,例如由淺味到濃味,由前菜到結尾嘅玉子燒/甜品,所以佢哋正常都係分時段而叫你準時到,無你所講嘅情況發生
donki啲鰻魚mic的
食完蒸魚炸子雞乾燒伊麵先再上乳豬釀蟹鉗紅燒魚翅?
咁都得
好在平時食開果間香港人師父但好食
又大方,鍾意吹水
得閒又會比啲out of menu既野我地食
唔係有d, 係錯撚晒,次序一定唔可以轉
食完拖羅海膽番去食白身魚邊食到味
有幾款,係有MIJ㗎!
咦,又係喎
上面個位打亂食嘅師兄應該係當左居酒屋冇menu就叫omakase
上完甜品上前菜都得 我食街邊日式燒肉都唔會啦
咁都講得出口真係基本F&B知識都冇
睇緊ig d傻尻傻閪d食評先笑死我,仲要晒名話畀偷人知食左千八蚊....人地30年上水漁匠經驗呀

On9 係咁影個環境,嗰垃圾景有咩好打卡

師傅名:
網名:二見(異見)師傳
真名:係王樣定張生

撚手菜式:腥臭味海膽杯 、喺無面前burn嘅火炙壽司
所有菜式配黑邊手指甲 及 乾淨過叉燒佬少少嘅制服
Omakase我就真係淨係食過一次唔係好識
但其他任何餐飲個廚都會考慮菜式連貫性同點樣用上一道菜去帶出下一道菜味道
呢啲有睇吓飲食節目都知嘅基本嚟㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞