尖沙咀鮨見omakase支那人扮日本師傅(2)

1001 回覆
295 Like 11 Dislike
其實 幾多錢omakase 都好
係師傅最拿手
係師傅 眼光 手藝 同埋佢個人風格
仲要嘅係 即使個客唔好嘅菜式 都要畀個客食落好係唔抗拒

大佬 咁嘅質素出嚟見人 佢真係日本人都咁話
仲要條撚樣唔多柒識嘢扮kol
藍嘅踩多幾句
你話黃就黃?
屈唔屈就證實唔到
但唔少人去過覺得伏
大把channel都有講
睇壽司之神紀錄片又得
set同omakase係兩件事呀師兄
我都唔覺得700蚊食垃圾係接受到
(而且我都唔知間垃圾是咪真omakase)

同埋我都唔係PR同護航犬
都係照直睇佢Facebook講兩句姐
邊撚度咁多帶風向呀屌
原來係南瓜🎃
咁條友應該唔係膳稿
一貫口味
推老母出黎整都可能好食過佢
Push
支那人即是支那人
開間舖都7過人
一個廚師 仲要係omakase師傅 啲指甲真係好核突
去睇下真正嘅omakase日本師傅 佢地啲指甲係剪到接近入肉
因為指甲會收埋好多污糟野 好多菌
呢啲支那人衛生意識係0 快撚啲返鄉下唔該
睇清楚先啦
我冇話過間野唔係垃圾
我都睇openrice笑咗一日
性價比係apple to apple咁比
屎同壽司點講性價比呀?
點睇呀黃朋友

話好東西 香港人唔值得

同埋700食水流流海膽同發霉布壽司

難食到
鬼唔知omakase唔同set咩煩唔煩呀
我上面舉三間都係omakase黎
香港好多人識食
唔好以為講兩句就帶到風向先得架
暫時靜係見到塊碗布黃
成篇文由頭到尾 利用香港人既同情心 抹黑香港人煽動批鬥

就算唔係廣告呀,講得呢幾句黃極都有限,想帶風向冇咁易

放飛機死全家我認同
但間鋪自己都放客人飛機,openrice食評有幾個都話早十日book定,
然後當日太多人要人改完又改。
Cater唔到咁多人又要開咁多booking,最後要人餓個幾鐘再逼人45分鐘食完放下一批水魚入嚟。

己所不欲勿施於人。基本道理嚟。
大家講緊間嘢用BMW價錢賣部BMX好撚賤
你就九唔搭八係咁話其實幾十萬買部BMW唔係貴 問題咪在於判斷正常嘅人都睇得出佢賣緊果部係BMX囉 咁你講BMW賣開幾錢把托咩
一句黃就可以餵你地食屎

塊布真係黃架,成個身浸住張魚生枱,唔知點食得落呢

唔好玩啦
鮨佐瀨lunch omakase
好似都要$1500-$1800埋單
有錯勿插

利申:間野真係垃圾
唔係PR帶風向
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞