尖沙咀鮨見omakase支那人扮日本師傅(2)

1001 回覆
295 Like 11 Dislike

只係一條寫鱔稿嘅撚樣
認真,兩年前去過呢間食lumch set
食物新鮮,飯質感鬆軟
師父態度友善,有每件壽司介紹
佢話自己尼左香港十幾年,識少量廣東話,有口音,但唔係大陸口音
日文亦聽唔出有大陸口音,本人日文N3
但樓面全部大嬸唔識日文,service都幾快餐店feel

唔排除師傅有心忍瞞,但客觀上睇唔出有問題。當然唔排除我自己日文未到家,但切勿跟車太貼,有啲借刀feel
去到問佢可能佢同你講呢條叫拖羅魚
下 乜乜Chu話佢嚟咗六年咋喎
你地做咩唔夾定口供?
依家尷尬囉
態度友善>>>>>>>>>>> 食物質素???
但裝修,餐牌同食物相騙唔到人
可能收左師傅5蚊
下下都淨係識攞個支那人好nice做argument
唔講以為班打手去係食老闆而唔係食壽司
佢真係nice就唔會連環呃客飲佢啲酒啦
嚟到酒變水 好撚nice喎屌
收左師傅五板屎味海膽
食老闆
又block 一件
n3識條撚咩 我屋企隻狗讀多兩年書都考到啦
阿KOL專家PR朱 連累埋著名飲食界KOL炒車呀陰公

利申: 追開猛烈南瓜 真係慘不忍睹

當時佢話黎左十幾年,佢可以講大話既
食物我覺得好食過穴/浪人/海賀
可能之後你食果陣差左
我食客一個
佢哋個風向係帶去[老闆人好好,係咪大家有咩誤會]

啲嘢野裝修衰到咁樣收成千蚊一位,就算你冇扮日本人啊都值得屌到你仆街啦

你哋班打手回應左呢個問題先啦
呢條友依家都笠曬頭盔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞