尖沙咀鮨見omakase支那人扮日本師傅(2)

1001 回覆
295 Like 11 Dislike
真正既おまかせ係講食客同老闆既信任
食客講好自己既條件(錢 喜好)去比老闆發板 而老闆係條件下安排最好既食材比客人
所以通常おまかせ正常係會食時令食材/店舖既特色整法
長期唔轉MENU 既都唔算叫おまかせ
見佢咁既MENU同食物相 真係完全無誠意
其實真係唔多人會花心機上openrice打一篇野
除非真係好差好差
你見到18個負評都係有晒相既千字文,多數已經可以認定間餐廳伏
拎咗最大嘅誠意去扮日本人
日本人將自己個名變做羅馬拼音會跟返前面名後面姓嘅擺法
所以佢個名應該係安地ふたみ
咁你又唔好咁講
如果你食過真係好食嘅omakase,我相信你唔會話omakase昆傻仔
咁應該都係叫安地師傳

日本人多數都係介紹自己個姓

點會用名去叫人地,除非好熟加上平輩後輩
唔計打手
真係要好食到好滾動
或者嬲到仆街
先有動力去打咁長篇囉
哇屌

成個寿司桶都係カビ

超級唔衛生

真正做寿司既人點會見到個桶有カビ都照整飯比人食

雖然食唔死人....但係等同拎d飯hi落個發霉既木櫃然後比你食一撚樣
食過得日本好食

日本版梁振英就係咁樣整俾你食

仲有水之呼吸流水海膽
係 我都試過好撚難食一肚氣打左幾百字圖文 識睇就睇負皮就知質素
如果唔介意過海就最好啦
港島多好多選擇
最入門嘅壽司廣set 2/3舊水
食完未夠喉再上omakase都得
一步到位又易book可以舞鶴/希雲街/淳
逸有朋友試咗話ok,我未試
終於有人講
openrice限最少100字
香港有時同價位會好食過日本

冇人想知呀
出去開個新post講啦
仲有

我屌你老母呀
你見佢把刀切拖羅切到岩岩殘殘就知切腹都插唔入啦
睇完哩個post 應該有一排唔想食omakase住
有冇食過四季嗰間sushi saito
冇人想知,唔好離題啦PR
冇問題呀 等我bkmark 起先

依家野睇佢openrice d 伏圖就知出事...
同埋...個menu 我唔識日文同食好西都覺得流
噤既質素成6-700 我用黎去食donki 算
唔好再討論其他我媽家姐
係咪想分散注意力幫PR豬洗地?
有人server你,收好貴,咪好似好高級咁囉
最原始炒晒車個post仲有人笑香港人食壽司郎
壽司郎至少對得起個價,無伏
唔講以為佢日日食omakase
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞