【全部人Del左個App先好轉會 】終於知Facebook點偷睇你D野!

658 回覆
1742 Like 26 Dislike
原來一早熄咗
473 癲
我有啲地方係用fb 做login acc
照fb入面所講,如果熄咗就無得再login
而家好難搞
我唔係好明
我冇開我fb account成幾個月,電話又冇install Facebook,個apps又冇 link Facebook
點解佢會知我響電話開過咩 apps呢(昨日開既)
試過有一排話要砌新電腦,個facebook同ig就係咁出砌機廣告,有一次喺屋企講咗句腰痛,之後就係咁彈脊醫廣告比我睇
唔係佢放你木馬,係啲 website 自己落咗 facebook tracker 嚟落廣告
Google 同其他有做廣告嘅公司都有呢啲 tracker,全部都應該 block 9 佢
一般 ad blocker 都會 block 埋 tracker
去ig 睇吓
竟然facebook ad反而sell商品冇效果?Facebook唔係成日偷聽用戶想買咩之後personalizes ad咩?
套野有份抹黑香港人

今時今日既Netflix 已經變哂質,冇訂閲好耐了
無知一問 同firefox有咩唔同
其實好耐㗎喇
最撚憎Personalized ad
safari 連個好少少嘅 privacy addon 都冇不了
咁網頁版應該好過app
有晒完整嘅framework 點樣用一個pixel 嘅透明圖像,去追踪同分析你嘅行為。 有興趣自行搜尋Facebook pixel睇吓。
咁樣De-activate fb account 又得唔得(=/= del fb app)?
定係要del晒所有fb post先有用?
lm
兩個ac,一個137,一個276
0 好多年前已熄左
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞