【全部人Del左個App先好轉會 】終於知Facebook點偷睇你D野!

658 回覆
1742 Like 26 Dislike
佢地識閪咩 唔識又唔去理解,淨係識9up製造恐慌
仆佢個街用facebook app入off-Facebook activity嗰頁
連極都話no network connectivity
係app睇其他嘢又無問題架喎
好彩用電腦browser仲入到off-Facebook activity
同意 但可能份約仲要啲時間先完
純粹想問可唔可以未完約就轉台
洗唔洗賠錢
點解大家要嘈
如果佢哋真係重視個人私隱
自己之後都會發現轉台有幾重要
Adblock/Adguard/DNSCloak/NextDNS 係咪廢撚咗? (6)
https://lih.kg/aBEhtQU
好記得我之前熄咗 頭先打開再check 又enable咗
點解會咁
其實 google 都有 tracker所以你係連登d google 廣告先會覺得好似好中
有時個APPS UPDATE完有啲SETTING會自動開返…
其實係你去嘅網站有裝facebook pixel
facebook 本來唔會知
但係你平時去開嘅網站為左更準確搵到target customer
會裝pixel 交比facebook 然後將你係off-site 嘅activity 同你本身profile 做分析
所以點解你成日search 完/ 去完某d website 就出同類型廣告比你
google 都係同一個做法
基本上而家9成9有做ecom 嘅一定有裝呢d facebook google plugin 去share user behavior
除左脫離internet 之外都應該冇咩方法解決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞