【全部人Del左個App先好轉會 】終於知Facebook點偷睇你D野!

658 回覆
1742 Like 26 Dislike
Push
web embed嘅幾乎一定有facebook google同twitter嘅analytics
就算你開個app,十個有九個都有flurry喺入面啦
早排話incognito都track到你係邊個添

佢地已經學左你十幾年,根本冇得返轉頭
其實一部手機就知哂你啲政治取態
最好一部公事用,一部私人用,開另一acc,但唔涉及任何personal info

同埋ip等等都要避埋
facebook 2年前咪俾人發現左用bluetooth beacon黎關聯身邊啲人,十部電話都係收皮
用browser上呢?
同埋唔好咁天真淨係delete 個app 就ok
起碼off 做個 off-facebook activities (甚至delete account)
再起碼用incognito mode browser

否則你只係delete 左個app
人地照track 緊你
講經咩
你地要做既係del FB account
Del 個app有撚用
重點在於你平時上既網站/app 都有facebook tracker
你睇下佢個list 蘋果 uber 各大網站都有
你又上佢就track 到

所以incognito mode 係基本
痴線500幾個網站俾佢睇晒
true
tracking code 根本各網站都有
Push
一早熄左 但岩岩睇佢最近睇係1月6號
上年已經關哂再Deny permission
Del咗
好多都冇就真
ublock 係基本
至少新嘅資料冇得再偷
不過我一直都用緊 third party app
Maki 去開
performance 爭少少
但咩都唔駛擔心
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞