【全部人Del左個App先好轉會 】終於知Facebook點偷睇你D野!

658 回覆
1742 Like 26 Dislike
1000幾個 。。。。上面個清除記錄可以一次remove 哂佢地?
有無人知ig其實係咪都要del
0個之前以為del哂, app都del埋,大部分App privacy settings set 到最高唔開相機,咪,相, location
版本唔同步入會有d 出入
係講緊依堆apps同網站分享左fb收集到你嘅資料?
站外動態即係外部網站加裝fb插件, 你打開外部網站時會同時告知fb 你到訪記錄

Google Analytics 都係同樣做法, 網站可以記錄你係裡面既所有跳頁, 按鈕, 交易時間. Google 同 Youtube 就可以順便睇紀錄派廣告
An機又燃
Ig 都係Facebook 大家有冇諗過Ig 都一齊del
即係只用IE黎上fb。其他網用返chrome?
點裝?自己compile?
用web del 可以del埋手機app嘅?
屌 嗰陣爽手del咗fb app
唔想有tracker就連google search engine
呢d tracker 係digital marketing / free digital tool基本野
真係大路野黎
衰d講10個網站9.5都裝哂各方面大ad engine d tracker
其實唔係fb有咁既能力去主動track
如果用開iOS既都知Apple唔會比一個app咁大能力
事實係 個啲網同apps裝左一樣野叫fb pixel,主動revert你係佢地個網既所有action比fb做data ,咁fb先可以target到啲人落廣告
所以出賣用戶privacy唔係只係fb,基本上你係ig fb見到有開account既公司都有裝pixel
其實有左好多年啦
所以 firefox 成日要加新 feature block
但 chrome 因為 google 就好少攪
如果我刪除咗fb account
電話又冇fb app
咁會唔會有影響?
up
好多年前已經有人講過已經熄咗
所以0記錄
除咗翻工都唔用google
用iPhone 但唔用Safari
一直有用vpn
幾年前同朋友講佢哋當我痴線佬
依家終於證明自己唔係痴線
手機用firefox focus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞