[突發]跑跑下步執到隻刺猬

961 回覆
944 Like 7 Dislike
我同男朋友一齊養咗隻刺刺
有咩疑問可以幫你

你同你男朋友幾耐扑一次野

對唔住 我笑左

多謝你阿

我都笑到震哂

頂..我都笑番自己

放生啦 動物俾人類固住好慘

咪on9

放生家刺即係害死佢
個habitat 完全唔同
比蟲佢食 擺係d冇燈光既地方

夜媽媽邊撚到搵蟲
知你想幫手
都要用下腦
有養刺蝟
樓主有問題tg我
訓之前有一句想同棄養者講,棄養死全家,震強嘅生活實會比你好。
希望幫佢搵到個安樂窩啦,唔知女朋友個邊會唔會肯養。礙於屋企實在太細真係養唔到(冇房),如果女朋友個邊無辦法照顧,就唯有靠巴絲收養。

其實執佢個下真係一時衝動,因為之前睇過一篇文講關於棄養刺猬,話如佢地行石屎路,好易整傷手腳,跟住又話會好快死,樓下又多流浪貓,一時衝動就救左佢

為免之前捐錢救貓事件,又發生今次有咩事都謝絕捐款,不過好樂意接受你地提供嘅方法。

養緊 五歲lu 不過係米白色望落好cool
如果繼續養可以考慮買個兩邊有得扣實嘅膠箱,然後係蓋度瘋狂鑽窿俾佢抖氣,就啱位係側邊鑽多個窿插水樽,放件舊衫係底,另外唔好加木糠,咁佢夜晚點跑點玩都唔驚

利申,同ex養過,當年整左個5星級的家俾隻刺蝟 而家唔知佢是生是死

仲有樓主千祈千祈唔好亂咁比水果佢食,刺蝟唔食得橙同檸檬之類酸既野,最好比之前上網望下食唔食得先比

比左蕉同蘋果 上網check過

成隻馬嬲屎忽咁

肥撚到呢

佢既眼神
好奇一問,其實拎上手吉唔吉?
訓之前有一句想同棄養者講,棄養死全家,震強嘅生活實會比你好。
希望幫佢搵到個安樂窩啦,唔知女朋友個邊會唔會肯養。礙於屋企實在太細真係養唔到(冇房),如果女朋友個邊無辦法照顧,就唯有靠巴絲收養。

其實執佢個下真係一時衝動,因為之前睇過一篇文講關於棄養刺猬,話如佢地行石屎路,好易整傷手腳,跟住又話會好快死,樓下又多流浪貓,一時衝動就救左佢

為免之前捐錢救貓事件,又發生今次有咩事都謝絕捐款,不過好樂意接受你地提供嘅方法。

已經叫咗做震強
巴打講得好做得好
棄養真係好仆街
貓貓狗狗都仲勉強有一線生機
寵物刺蝟去到野外(尤其係香港真係死路一條
真係叫左震強
真係叫左震強

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞