由今日開始,大家分3階段棄WhatsApp,轉Signal

842 回覆
4249 Like 142 Dislike
其實係好嘅
借個位分享

香港Signal 群組合集
http://bit.ly/2K7KXFH

​香港Signal Sticker 貼圖合集
http://bit.ly/35Af7ZL
真係咁難咩..
我平時每日都會講野嘅朋友whatsapp group已經一日轉晒 signal,今日係keep住係個signal入邊講野同平時用whatsappp一樣
老豆老母都已經裝晒signal,family gp都已經轉左去signal
得返公司老細(我未問佢裝左signal未),公司d group係仲用緊whatsapp

點解轉用signal連老野都可以好易handle到係因為個介面同whatsapp直頭一樣咁,除左藍色同綠色嘅分別
有道理
啱,叫我用WHATSAPP就要用? 佢以為自己邊個?
公司gp仲易轉啦
搵人提議下老細咪得
同佢講你都唔想公司d機密野比人收集曬架?
Signal個mac app係咪廢架 啲msg完全sync唔到嘅?
安全理由所以係Sync唔到架
Windows都sync唔到
security concern
以前chat room, xanga, icq, msn一路咁轉變到依家,係時候轉平台啦,Facebook旗下都壟斷咗咁耐!
支持,推!

係啦係啦 用we7就最好啦
有14億同你瘋狂傾
2月8號後同老細講我個whatsapp acct俾人del咗用唔到

要搵我就signal啦
Push
轉whatsapp 係要同時轉FB, 一齊做先有用

轉咗signal / TG, 不過都唔好cut whatsapp住

可以玩data poisoning玩壞whatsapp嘅大數據收集, 

i.e. 日日講藍店正, 好想買納米數, 快D打支那疫苗, CCTVB好好睇, 閘大大党安法萬歲, 快D取消所有香港人雙重國藉etc
舊公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞