由今日開始,大家分3階段棄WhatsApp,轉Signal

842 回覆
4249 Like 142 Dislike
已封鎖會員 - 英德納雄耐爾
唔好覆佢啦
RIGHT 個個都唔轉邊有人轉
諗起水庫班加價DC9
要有第一個人叫話罷搭先 成王一齊罷搭
唔係tg 仲多人用咩?
我知 一定會有人覆嗰幅圖

Signal 係再secure 啲

只係諗緊userbase 嚟講,叫人轉邊個好啲
push
signal 好似未有得轉背景同字體大小?
你tinder我啦
我諗全連登得1%人未封佢
永遠第一版頭兩個Comments放負
好難唔封
連登成班中學雞你同佢地講經咩 睇下幾多負皮
人數上應該Telegram有啲優勢,幾年前嘅Pokemon Go,上兩年嘅反送中都有唔少人用
不過加密黎講係Signal好啲嘅
只係諗緊,要所有人轉,要推郁好多港豬

單單用privacy, 佢哋唔理,telegram 個cloud encrypted chat 正好係一個advantage

又安全,又好用啲
唔識野問一問
其實大家仲用ig 咁都係facebook旗下啲野
咁唔係都拎到你資料咩 淨係走whatsapp都保障唔到你好多野
係呀,用慣咗邊有人肯轉呀
要說服佢地除咗話佢知而家Whatsapp有咩唔好之外,仲要俾埋有咩代用品佢地
呢張圖解釋咗點解要轉會

啱啱上MeWe見到呢個目錄,對於啲人覺得MeWe無嘢睇嘅朋友可以塞住佢地把口
https://github.com/mewedir/mewehkdirectory

仲有Facebook啲相各樣嘢都可以一次過儲底
將 Facebook 內你曾經刊出的相片、影片備份,用家可透過網頁版或手機 Apps 版進行。

各位只需要前往 Facebook 的「設定」,在「你的 Facebook 資訊」頁面找到「移轉你相片或影片的副本」,重新輸入 Facebook 密碼後,即可將相片或影片打包下載
其實係架我諗無乜人為意呢樣嘢
冇一個好過ig 嘅platform

但有好多好過whatsapp 嘅IM
叫得郁佢哋就唔會叫港豬
佢哋分分鐘連啲字都唔會睇
加上Telegram而家先開始有啲人用下

呢啲野要一齊做先有意思
你假設全部人都用iphone
backup返有reader就好
tg
無架啦,盡做啦
起碼話俾佢地知啲私隱俾人拎哂,而家俾埋代替品你
你開個ACC就得
唔做都無計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞