由今日開始,大家分3階段棄WhatsApp,轉Signal

842 回覆
4249 Like 142 Dislike
Send 咗話WhatsApp 會 share 個人資料去Facebook 嘅新聞喺公司 WhatsApp group

藍絲上司話要轉用 Signal
見到open source 仲有另一隻叫session
直頭唔需要用電話號碼添 同Signal比較邊隻好啲?
我倒轉 我叫屋企d呀姨同長輩轉tg
點知佢地叫番我轉signal
佢地有心轉起上嚟 快過我地
以前年輕人放棄ICQ
轉去MSN,同xanga
然後再放棄佢地
投入Facebook WhatsApp

唔明點解而家放棄唔到
以前都係咁樣轉會
唔通學嗰班老屎忽藍絲咁樣,一成不變咩
其實我都唔想用
不過你可唔可以說服到我老闆用signal

我諗講到呢度你都了解到唔係我既comfort zone
係我老闆既comfort zone
習慣左wt app,其他不了
tg如果唔係反修例應該唔會咁多人用
咁犀利?
有無咩誘因令佢哋過檔?
你翻成人台啦
因為以前既software/網站係for娛樂
依家WhatsApp有埋公事用途
返工焗住用

利申 開左signal
噚日喺個whatsapp group入面鬧豬西伯格,大家你一句我一句
講講下就有人話不如轉去signal,跟住開埋group
20個人兩日內就搬晒去新group

利申:噚日至裝signal
好多野唔係努力就有用架
唔係打2句感性句子就有希望架,醒下喇

放棄wtsapp咪同unfollow達哥、鳩柏豪一樣
最後得班冇獨立思考ge兒登仔會做囉
it狗check完冇野咪安全,有事咪fix到變冇事
有冇熄爐呀?
唔會再有公司用Whatsapp , 邊個想公司機密流出
陳同佳屌女都屌出個國安法啦
MSN係因為MS唔再支援
XANGA係因為轉收費
ICQ係因為⋯(我未出世唔知,亦no one cares)

而WhatsApp係因為⋯(原因由你同我今日編寫)
有冇人signal開唔到group?
我同我啲朋友開次次都話「新群組無法被建立」
所以等多幾年
有鬼用咩...老豆老母叫到,close friend叫到,但同事、客一撚定叫唔到,個個都睬你有味繼續 WhatsApp搵你,又係 small potato,可以點

WhatsApp唔話轉收費應該都唔會轉得到。
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞