由今日開始,大家分3階段棄WhatsApp,轉Signal

842 回覆
4249 Like 142 Dislike
I agree以匿名身份透露公司資料俾whatsapp
老闆你可以大條道理炒我哋條team了
連我老母都用緊tg,如果你個fd係黃就叫佢仆街死把啦
返工呢d...打算出新卡新機先再用whatsapp
原因:信唔過美國佬d野
當大家都叫哂朋友用signal時

公司既客,公司既上司,公司既同事,都會有哂signal架啦

因為你啲上司,同事,都會有朋友介紹架麻

介一介紹俾人用其實好簡單啫,大家努力慢慢改變人既習慣

你介紹既朋友,可能就係我既上司,係我既客戶!
希望慢慢肯轉
今日個signal 前所未有咁熱鬧
開新group 都apply 左好多次先得

各位俾心機
Pin pls ,希望用呢啲sticker吸引多啲人用signal
Push
試下del contact 再睇下
我見已經有人整咗連豬仲要識郁
其實當年舊登叫轉tg嗰陣我就開咗acc
但嗰陣真係冇咩人轉所以del咗
咁多年冇轉過number
見多人用返就諗住dl返
然後開始叫我入number本身以為係登入
點知係要我重新開個新acc
然後就出現上面嘅問題
唔覆email唔係講緊幾日前嘅事
係好撚耐嘅事
啱啱down tg 再試都仲係ban緊
我頭先都download左個signal參與下

我只係覺得大家任何事都要客觀...

Whatsapp係當年推出來講 除左主打免費之外
亦係食正智能電話同3G滲透率剛起步既年代

全面取代當年講緊咩電話plan幾多個sms 同台任send既年代

更加係後期比facebook直接收購 咁whatsapp又點會唔係當年既新一代產品呢。(後期更有line wechat等對手冒起)

冇錯 如果你話而家2021年 呢堆野有幾新一代呀可以?但問題係又真係未有更新既去取代

就等同skpye咁老舊既產品都係早前先正式收皮
唔講係咪大陸app, 淨係UI都柒過人, 係無審美觀嘅人先會用
你仆街了

一陣成班an狗走入來咬你
咁如果用開tg/line嘅,應該點
前年個運動搞到好多人轉咗telegram喇喎。
telegram理論上都應該安全丫(同肥book比)
公事而家開始有人將zoom同whatsapp轉skype。
始終signal唔係咁buz oriented
Push
Signal
我就分開番 tg join gp用
signal就同朋友 屋企人傾計用
始終tg join得太多gp 日日比啲gp洗哂係頭10幾個 如果搵朋友傾計次次都要碌落去好煩
好多人返工要用
同個客同老細講:你要就signal我啦??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞