由今日開始,大家分3階段棄WhatsApp,轉Signal

842 回覆
4249 Like 142 Dislike
先有朋友開始入手,
總有啲whatsapp group係幾個朋友都贊成用signal,
咁就約埋以後喺group入面講嘢,就全部用signal唔再用whatsapp
你都戇鳩
講完
係咁try again later喎
邊個話open source= 安全
Signal 連自己開server 自己圍內用都得
應該突然太多人開account
慢慢搞唔好急
我早幾個月係幾秒搞掂嘅事
而家開唔到group
連踢人都有問題
Pushhh
一個用冧巴add人 一個用email
第一個post 你都幾mild
呢個post就露哂底啦五毛狗
得signal open source
全世界it 狗幫你睇住
open source可以check到安唔安全,close source想check都冇得check
淨係講個同公事冇關連嘅FB都未撚取代到喇開撚完個MeWe咪成班自己圍爐。全世界都唔肯轉,你地圍爐轉係冇意義唔係個個都好似我地咁認為FB果埋科網巨頭是‘罪大惡極,必需抵制’。
更何況個關系到工作嘅whatsapp ⋯成team人就係whatsapp 開group 你可以唔用咩?!你老闆係要用whatsapp搵你,你會同佢講:我whatsapp就唔應機嘅你signal我麻
咪on9 喇

年中出唔少新嘅平台,當年嘅Line至現今嘅TG已夠爆夠多人用喇,咪照樣取代唔到whatsapp 嘅地位。反而大家都唔應該用嘅W7就大撚把人為左番支那玩安撚晒
呢件封鎖咗好耐啦
咁都唔代表你都要用架
利申 身邊唔覺有差不多年紀的人用WeChat
同msn icq 個啲唔同,依家whatsapp唔係個人娛樂消閒,係全球工商界公司企業都會用嘅日常運作。
我相信signal 可以有一定佔有率,但你要取代whatsapp 實在都要whatsapp 自己衰到沒落先可以有機,單靠民間使用,短期內難變主流
加密key緊係自己揸,點會比個唔識嘅cloud揸
唔好意思想問一問
大陸好似用到Signal,姐係CCP冇block Signal
有冇ching話到原因比我知?
我2014添
好帖齊推
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞