VPN 大踢爆 + Review! NordVPN 有𠾶𡆀?ExpressVPN 紅底?Surfshark 快靚正?

619 回覆
269 Like 17 Dislike
理想與現實
現實:HKGETV VPN 好多人有夾返錢都執咗
點唔可靠法
唔好,已經夠人,一大堆人過嚟對大家都無好處,一齊拖慢啲 server
話撚左舊文重po 啦,大把野都有人講過啦,你又講
重 PO 都畀啲誠意
如 Surfshark 點樣快靚正?
如 NordVPN 點樣有𠾶𡆀?
如 ExpressVPN 點樣紅底?
唔係話餵唔餵到入口嘅問題
舉證的確係身為發文者亦即你嘅責任
純文字無 source 或者啲 source 說服力弱預咗畀人屌

應該好好向找數巴學習
全部有圖點快點慢同有對逐個 VPN 作出客觀評論
嗰啲 POST 就真係學到嘢
而唔係純綷 copy&paste
舊文重 PO 都可以畀多少少質素

絕對主觀VPN/匿名上網教學及測試
https://lih.kg/1479476

高下立見
咪又係vpnscam
依位巴打話關於nord 嘅argument奇怪啊嘛
但係都係冇乜講奇怪喺邊
依位巴打其中一個分析就係
「因為proton 同nord 一樣同tesonet 有關,假如同data mining 公司有關嘅VPN就就唔用得,就連proton都唔洗用喇」
所以個論點就奇怪?

用咩VPN係一啲極度主觀嘅嘢,VPN 公司嘅運作係唔會向公眾交代,冇人會知實際情況係點

你鍾意Nord嘅,你信佢嘅,就繼續推Nord,冇人會阻你

但係我抱懷疑態度嘅,就當然建議用其他啦
人哋係提供相關知識
再自己親力測試各大 VPN 並作出評價
而你就充滿 sales 口吻
齋喺度自己講點快點好
轉貼下其他會員嘅用後感都好吖

呢個就係你同佢重 PO 文嘅質素分別

順帶一提
你啲料 out 啦
surfshark server 已經去到 3200+
仲有 surfshark 好似得 extension 拎到 audit 咋喎

Surfshark Browser Extensions Stand out for Their Robust Security, Independent Audit Revealed
November 20, 2018
https://surfshark.com/blog/blog-surfshark-browser-extensions-stand-out-for-their-robust-security-independent-investigation-revealed

p.s. surfshark + nordvpn 年費用家
有咁誇張咩
早幾年聽講防毒能力唔錯架喎
錯, 非 netflix 係戲係外國睇係無中文, 例如美劇

要連返香港 netflix 先有, 但用過幾隻vpn都比 netflix block 曬, 有無推薦外國睇香港 netflix 既 vpn, 我女人有需要
5毛現身
岩立國安法個幾日
未得閑睇留名推住先都要被你屌
SURFSHARK 有無得轉NETFLIX
請善用賣飛佛功能
推po都唔畀

btw 本身用緊Outline,不過都怕自己set得唔夠好諗緊轉唔轉
因為見多人推至咁講

畀著係你見嚟嚟去去 N 版都係得個推字都唔會想參與討論
大台 = ?
可能我同你睇法唔同
有嘢想講嘅幾多版推我都會照講
用 bitdefender
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞