VPN 大踢爆 + Review! NordVPN 有𠾶𡆀?ExpressVPN 紅底?Surfshark 快靚正?

619 回覆
269 Like 17 Dislike
國安處封網 港人將「有幸」體驗有中國特色的網路自由?裝定 VPN 為上策!

自 2019 年反修例運動,面對香港之時代革命,港共政權壓迫港人手段層出不窮,赤色陰霾籠罩香江,港人自由不斷收窄。近日不斷傳出消息,香港編年史網站被部分網絡供應商封鎖。此舉相信乃港共為引進有中國特色,能有效維護國家安全的言論自由的最新行為。

同時,我們亦看見Facebook 與 Twitter 不遣餘力地打壓以特朗普為首的保守派勢力。而 Facebook 以及其位於大陸的內容審核(維穩)中心亦經常迫害持本土反共立場的網媒與facebook 專頁,手段「推陳出新」,禁言有之,禁其帖文出現於用戶newsfeed有之,以至放任網軍大舉騷擾,然後刪除專頁,亦常有之。我們不會天真到相信香港以至美國的商業組織面對中共政權會有任何腰骨可言,面對土共封鎖,港人只有沉著應對,見招拆招,裝番個VPN保障網絡安全和自由。VPN 有兩大用途。第一,加密數據,隱藏網上活動,避免受網絡監控。第二,隱藏IP address,其實即係等於保護番你嘅屋企地址。

以下為上年小弟上年於Facebook 刊登的VPN 大踢爆+ Review,經過update,望能提供些許有用資訊!

Perfect Privacy —— 速度快但較貴/Unlimited Device 方便同friend 夾/ 私隱較有保障/功能多
- Swiss-based- 瑞士法例對個人私隱嘅保障非常充足,規定公司必須公開如何使用顧客個人資料,再加上 Perfect Privacy 部分關於 VPN 技術操作嘅部門於巴拿馬註冊,顧客私隱以及網絡信息都受充分保障。
- Zero-logging policy- 確保你用 VPN 果陣佢 server 唔會紀錄你嘅 log-in 嘅資料同時間,所有server 嘅connection 都冇個人資料,即使政府搶鬼左佢個server,佢要查你都唔會查到。
- RAM-disk server,依樣非常重要,佢 host VPN 嘅server 係用RAM disk,所以資料唔會留底,只要一斷電,所有資料都recover唔度。值得留意嘅係依個feature 坊間比較少見。
- 額外功能,確保你嘅 internet connection 真正安全,包括muilti-hopping,即係一次過幫你reroute 四個唔同地方嘅server,加強track 你IP 嘅難度,同埋有kill switch,當你 VPN connection 甩咗就幫你熄咗個internet connection,依樣非常重要,因為有時 VPN 可能突然會有error ,跟住connection 可能會斷左,如果冇kill switch 即刻block internet connection,咁你個 IP 就會暴露,咁就bye bye。同埋面對硬性封網,VPN traffic 都比土共block 9 埋果陣用嘅 Stealth VPN

———————————-
Surfshark—— 性價比最高/ 功能多 + 快/ 真心jeng
- Surfshark 依家做緊優惠,兩年方案做緊一個月大嘅十蚊港紙,抵到爛,就算一年方案都係四十蚊一個月。
- 功能好多,有kill switch ,有muilti-hopping,有ad-blocking,亦都同樣有zero-logging policy。
- 速度幾快,根據官網,server 數量都超過1040 個,頭三十日可以退款。
- Surfshark 有經過第三方audit,同埋係 British Virgin Islands based,果度嘅政府亦唔會要求企業收集同上繳用戶資訊。
—————————-
上年沖昏左頭腦,買左3年到而家未有機會用
應該開心定唔開心好
留名
買定有個保險都好嘅
用梗Surfshark
感覺幾好同易用
可以經cashback去subscribe攞返少少回贈
pish
pish
幫推
Push
quidco 好似做緊100% nordvpn cashback.
不過我用緊surfshark, 幾好用, 速度ok.
之前已經買左三年nord
用緊surf shark
想問下點解有時連去個人級vpn 顯示已連線
但係左上個冇vpn logo 而且亦都冇vpn作用
我係wifi狀態下連的
算係之前連登post summary, nothing new
Btw how about Mullvad?
Windscribe 有冇研究
LM用緊pia
surfshark點買最抵
Perfect Privacy 上到巴哈動畫 同Netflix轉區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞