Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS) (4)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
thanks 我試下先!
轉完account再Send email去問
CS個toll free冧把好似係800-960592喎
我記得login咗之後佢show出嚟嗰個冧把係錯嘅...
咁得意
咁我再試下先
唔識晒
你個account開左幾耐?

之前TT因為無US local bank?
而家ACH就方便用East Bank 張提款卡?
ft盤前點用?尋晚9點幾set市價盤都成交唔到既?
可以
成個月 都未開到?

唔係td先咁耐咩
即係幾多stock 都可以free 到?
FT開咗成年啦
有冇人email 叫你補info?

我之前開都類似,因為香港銀行戶口開左好多年,個地址一路都用舊屋果邊冇改,成日比個大陸妹話我個residential address 唔對,d 水電煤又唔係我名 MPF 同credit card statements佢又唔受

(不過佢又好喎,真係email 同我對答)

PS. 有d 白痴既係政府信件個address proof佢唔認我比差餉單同稅單佢唔收

同佢猜左兩個星期,咁岩收到按揭個火險續期信即刻彈比佢過關
唔清楚,最好問下CS STAFF
直接答因為平過佢直射?
係咪防洗黑錢之類,所以要問
我取消咗個ACH request唔知點
咁樣答得唔得
The transfer from Hong Kong to Firstrade is for investment, and the transfer to another bank is my bank account in the United States.
current
你check check 會唔會入錯acc no.
我入幾次都係即日1am 左右入到
US一定check得嚴過HK好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞