Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS) (4)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我幫老豆幾個月前開左 咁耐都冇入過錢都冇事
on9 緊係Futu
美股盤前開左
但FT個倉仲顯示緊上一個盤後價
有冇得set返即時價
想問ft 如果用citi bank hk cash out 要填咩 銀行編號+分行編號+銀行戶口號碼?
cs 有無辦法 link 到 hk citibank 走錢

如果有, 手續費點計. thx
一早講左用broker 左右手轉錢咁玩法會比人DD啦

直接答佢資金分配失誤所以要再轉出囉
你仲玩多幾次就準備close account啦
你匯出實有得走返去citibank喎 有咩問題?
要用 send wire 定可以 add external acc
原來咁耐未入錢都冇事
咁我今晚都開cs int
如果經ACH 入幾次錢
咁轉錢走時咪會好d
想問下有無CS巴打試過個account balance有”money due”呢個情況出現?

事緣琴晚開左少少孖補左啲貨,當我有現金5000$ 然後買左7000$ 貨咁樣

本身睇開我個account margin buying power都有5位數字,唔知點解琴晚開果一兩千孖佢就即刻變0,然後就彈左個money due出黎

其實money due呢個term代表咩上網search過都搵唔到答案

其實我都係message center問左cs 不過等左成日都無人覆唯有順便上黎問下

心急人上

第一次hsbc入錢 CS international, 想問圖一既資料岩唔岩?我見個address 係岩既,但係fedwire變左CITIUS33EUC?

另外我想問圖二係邊個位寫自己個name + account number?
我試過係message to payee 打 Tai Man Chan, 1234-5678 ,但係個hyphen 攪到error. 如果打 Tai Man Chan, 12345678 會唔會出問題?
唔記得左問埋Charles schwab 個payee address line 1 點填
想問下你w8 form填咩地區
試左填uk又話tax record唔match
填hk又話唔match nationality (一開始填uk)
唔知佢想點
我過數去ft個陣唔記得打埋ft ac名戶口號碼
有無巴打知咁過唔過到數 唔想無再舊錢
我都冇咩印象
你打佢hotline 試下問? 好似講廣東話的
點解打地址 我打英文
佢都話我錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞