Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS) (4)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Citi app轉帳到FT 要5日??

之前用網頁版都係一日多dd
我次次都係即晚1~2am就收到
岩岩轉左
今晚玩得?
我自己經驗就係
用app轉?
用網頁轉
因為app 我搵唔到點樣自己比手續費
直接篤落d字度就有得揀
下次試下
我ib 一射就出
剛試左港幣入cs intl 個港幣戶口

個rate 7.7606
估好過citi 買

有冇人知cs intl 問野係咪一定要打電話
見有人講有live chat
cs int 冇Bno 申唔申請得?
同埋邊間安全啲
聽講得
不過聽講可能逼你用cs hk
今朝hsbc入錢去CS international; 宜家香港時間3點都未收到?
Fristrade其實點計個單位成本
我本身+80%
點解減左一半倉之後變左+27% 單位成本仲高左
想問下CS int有冇辦法知我張w-8form搞掂未 之前搞左幾次要我改 話online form填唔到 因為地址同國家唔match (用bno開)要我手簽upload 而家佢冇曬聲氣
之前我每次電腦login會提我要填 而家冇提係咪搞掂? 有冇咩界面可以睇到個status?
如果你個ACCOUNT 有"ONE" 就係Intl.

可以Log in website -> Account -> Statements 搵返 Letters 睇返 Account Verification.pdf 入面搵 Type of Account
我之前都係咁,我估你同我一樣開戶時填左Hong Kong (最後我W-8BNE揀返HK算)

FT比人鎖左權限 唔比買賣
之前張debit card比人㩒左錢
email左問咩事
然後話基於安全理由 暫時停左權限
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞