Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS) (4)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
bracket order / exit strategy
咪玩呀, 你睇左FAQ下面D細字未?
準備用BNO開FT,過幾個月過英國,citizenship係咪都係填返Hong Kong?係咪有咗BC先可以填UK?
同埋過咗英國後W8 Form係咪要轉?
exit strategy淨係可以set 1個固定價 到價係會出market order放定limit order?
想問下買美股要點交稅?

ft 個度比左張1042-s 我,但美股新手唔知要點做
無知一問

岩岩開咗一個 CS international account

想問一下,中間唔係好見倒要我填 W8 Ben form

依家要點樣透過乜嘢途徑去交呢份表格?
費事比佢扣咗我無畏嘅稅
有冇人試過cs draw 鎂返 citi priority 有冇收費?
$25 us
Charles Schwab 係盤後cancel左張單
Status 變左cancel pending, 係咪到價都唔會execute?
理論上係
佢pending 睇下會唔會你 cancel 前已經成交左
用特衰護照係咪一定申請唔到CS INTL?
今日我第一次由CS INTL wire transfer 返citibank hk嘅 usd acc
見CS INTL 個transaction record自動waive 咗service fee USD 15
唔知我係咪㩒錯咗掣
因為見你哋話要USD 25
CS 賣完隻股票之後, 有冇得好似牛牛咁睇返自己幾錢買, 幾錢賣, 賺左幾多咁?
我賣完之後gain個到都睇唔返
History咪睇到
只係見到sell 個價
你意思係搵返自己buy 同埋sell個history 自己計?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞