Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS) (4)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
屌on撚鳩
我明明cs冇開margin account
因為佢果邊hang 機幫我sell short
搞到個倉隻股負數
然後打電話問佢咩事仲唔認話呢d叫oversold唔叫sell short
之後我自己試跟本發覺正常無可能sell多過自己擁有既股票
我係citi set 轉齊頭25k鎂去ft, 但ft收唔齊,差29鎂。知唔知係匯率變咗定係手續費??
你係咪無set 自己比手續費
等佢send埋個email confirm 先係
上個星期開 琴日已經用到
我用BNO開 地方簡UK
內容係點 我收到兩三封係關於login嘅
You’ve opened your account. Now it’s time to fund it.
我填緊果個乜w8 treaty claim statement呢個即係點
你用web登入的話 好似會有個system 教你填
呢個緊要呀 如果冇填會收你capital gain tax
係啊 但我記得ft果陣冇咁煩
Treaty claim statment 揀no係咪啱 因為我見yes冇香港揀
我好似簡左no
應該係無set
無睇清楚有呢個option
等我仲以為秒開到添 大概等幾耐 同埋有冇方法睇到自己開嘅係int/hk
你開果時用Charles Schwab international 開+ 地方冇簡香港就係international

我等左幾日就開到
到佢出咗thank you for your application. Your account xxxxxxx is being processed 呢頁 我左上角logo係charles schwab international

係咪咁就int
係啦
Thanks 巴打係入錢落去定轉倉
我想問我琴日用FT卡拎左錢
但到今日個APP睇帳戶都未扣錢 點解既? 我驚禁錯野變左借錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞