Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS) (4)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
好奇一問

本身唔想放咁多錢入ft
但係為左想拎張debit card
我可唔可以射25k 入 ft拎左張卡先 之後再用每月一次唔收charge既機會轉返d錢出黎

咁張卡仲可唔可以keep得到?
CHING有咁嘅錢都唔開CS 用FIRSTRADE
好似要t+2
我之前都試過
係咪幾日前賣完股票?
有咩分別
CS至少叫上市公司
FT只係細券商
ft好垃圾
就算用都唔好開佢張debit card
之前諗住過多15000鎂去開debit card
但見到你個case都係算
想開CS,但得passport 用passport開左又驚日後有問題
開完CS轉過去。CS又話要45000鎂先有補貼
點解香港人咁慘
其實有500k usd insurance 就得
衰d講 IB HK 得10萬
香港分公司當condom咪仆街
CS 唔清楚
點解咁講
你睇番#302就明佢點解咁講
想問Firstrade 借孖展
而加已經9成倉 想繼續買 用埋孖展個額
係唔係會將我淨低果1成現金都用埋先
唔夠先計孖展 定直接成個Order都係用孖展買

想孖展買多d TSM
但cs使唔使長期多過25k?

有咁既錢但唔想放咁多入股票市場
BNO仲開唔開到 CS int.?
想問FT入錢,FT果邊係咪唔收手續費?
我google見就唔覺要,但我用恆生ebanking過收左我225,睇返正常應該收65
想問下 Firstrade 有無得抽新股?
啱啱想用BNO 開 CS int, 但填完資料upload doc 時就突然 error個page hard stop咗 , 想問下有冇人都試過咁情況?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞