自由鳥開始對舊客開刀

1001 回覆
418 Like 36 Dislike
Mo sim大家點睇?好似幾抵用
我都係 諗住用雙卡算 屌佢老母 係咁加價
咪即刻3
屌緊無拉拉俾人挫多廿蚊... 你咁轉即係俾佢賺足一舊
本身用90蚊5gb
成日都爆數據 因為有時會上youtube睇下片
好處係加數據好方便 50蚊5gb 已經夠我用
之後直接加大個plan 120蚊12gb 一個月夠用
屌 之後加價140 我都照用 用咗成年 始終覺得用慣咗 體驗又幾好就冇轉走
仆街 依家加到160蚊 咁貴使撚用你咩
上台爆數據限速好撚痛苦
用過hkbn 5gb plan 冇記錯係用smt網絡
唔爆數據冇問題 爆咗你喊都冇用 直接3g load空氣
你話load慢啲都好 佢係慢到冇畫面 又冇得加數據
2年約簡直係地獄
點分係用Smt定cmhk
個plan會寫用咩網絡
smartone 21M 7gb $98
屌佢老母, 同你一樣簽咗約嚟緊轉$98 plan, 點知頭先竟然睇到$98 plan有7gb, 而我半個月前簽嗰陣得5gb
21M 夠快了?
依家用緊csl. $98 頭5GB之後限速無限數據既plan
原本打算六月完約轉過來黎,都係不了
續csl同價錢7GB果d plan好過
你意思係儲值卡年卡轉去上台?
但係假設如果我係用cmhk收唔到會唔會轉smt
一定唔會
對我黎講姐係加左8蚊價
本身我都係21M 5GB $90
計埋種野2GB都有7GB
又係喎

之前自由鳥呢個價

用50/70$ plan 再加購數據仲抵過用120/160 plan
你呢個係額外加data價錢
請問iPhone 12 Dual Sim VoLTE (SoSIM main data plan, 3 萬能卡Primary) with Allow Cellular Data Switching 唔用WiFi 可唔可以一路傾電話一路上網?

我明白傾電話時得1張SIM 張係3萬plan active, 但佢變咗3G 所以唔俾我一路通話一路上網
但明明佢地都支持並設定咗volte plan, 咁通話中唔應該變single SIM 3萬嘅volte 咩?

其他人係咪都咁?
加一
見到咁當堂嬲
我想問我已經成功攜號轉台 用緊新sim 卡, 我想入自由鳥個apps 㩒終止服務,但一定都load 唔到個界面 係咪正常我點先停到?好驚佢keep 住收我月費
由佢加價開始已經戇鳩
可羅米巴庫
如果大家要轉台

千期不要在自由鳥apps 按終止服務

因為攜號轉台至其他公司必須由對家處理

否則你原本自由鳥號碼會被自由鳥收回~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞