自由鳥開始對舊客開刀

1001 回覆
418 Like 36 Dislike
點解唔用百佳
用左2年自由鳥
轉去HKBN 5GB PLAN(一樣用SMT)
同自由鳥速度同接收都一模一樣
其實有無約都係咁用

本身幾鍾意自由鳥可以P2P同隻種田GAME
整左個社區出黎
因為P2P同隻GAME識左班朋友
如果加少少都可以接受
一加就加$20,仲要唔加速唔加量
一係就照加$20但優惠舊客升到新plan個速同量
(即係舊客$90+$20=$110,但擁有新客$120 6GB 42M個速同量)
咁大家條氣都順好多
而家搞到咁真係覺得佢當初已經計好用2年時間吸客再加價博你地班人懶得轉

仲要唔好唔記得自由鳥無門市無剩
本身佢既成本已經比主台低好多
唔好嬲,係新舊客一齊加20
大家打和 super
唔嬲 大把選擇
最衰得佢一間用smartone,而我返工個到得smartone收得最好
$88 plan目前免行政費
轉翻Smartone自己or HKBN個5GB都得
小心HKBN 8GB過個Plan係支那移動
公司無wifi咁仆街
其實42同21mb速度實際應用差幾遠
HKBN唔係所以plan都係支移動咩
我都想知
依家準備過 smt 5gb 21mbps $88 plan
要快同穩定,好似真係得SmarTone
有個Plan係Smartone
你去官網睇下
睇到啦
係5GB plan
不過要簽兩年
不了
加廿蚊好似斬你全家
大家咪研究下轉去邊間抵囉 又冇做乜
收得差 又唔係平 依家咁時勢一嘢加20
唔係唔屌得阿嘛
其實低用量主台smt $68儲值卡抵玩,間不中有增值券優惠,早2日先買咗張300增值券有85折,增值之後送30%有390
簽2年約咁睇唔開
有無人用電訊數碼可以包膠掂唔掂
https://www.sunmobile.com.hk/plan/189.jhtml

諗緊用佢定MO sim
應該90蚊以上嘅plan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞