火鳳燎原集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
到底陳某要點樣令關二哥輸得好好睇睇
吳魏聯兵
龐德毒箭
中毒弱咗
之後遼仔領軍圍
再加上呂蒙還刀
呂蒙 果集認咗輸,唔夠打。下次玩陰招算。
問題係 五虎將 吹到咁勁

但 劉備 都是三國勢力入面最弱果個

所以令人有點覺得 五虎將吹過龍
可能會畫 關羽 一條友挑哂 魏軍/吳軍 全明星陣營
雖敗尤榮
大家覺得隻抽點排 呂布=二哥>虎王>典韋=三爺=後期火哥>馬超=黃忠>劍圍=許禇?
大哥我就有啲頭緒
後期火哥點睇都唔係同典韋同級
孫策應該火哥馬超三爺之後
因為真係犀利
劉備乜家底都冇
唔似曹操文有荀彧士族家底 武有諸曹夏候資源
孫權靠佢呀哥叔父輩打好基礎比佢
前期唯一有過嘅家底就係比曹操屠完嘅四戰徐州

由東北方打到落西南方
靠就真係靠劉關張三件好打先捱到落去
而且國力最弱但又唔似江東不思進取
所以吹強正常
就係因為牌差運差 真係靠自己技術搭救
都係個句,劉備同曹操身世調轉既話就劉備就會贏
應該話起點
一下秒劍圍同三爺同級啦
刀利一邊,非昔文遠矣。
以前劍圍廢咁多
呀火係咪唔記得咗二公仔點賣小孟
又話正式轉會
荀家又唔係老馮投曹操,士族嗰時係玩分散投資,邊個主公發圍,佢哋咪係與眾不同。與其話曹操有夏候家、曹家族弟,倒不如話佢哋跟咗曹操先捱出頭。
打機就一直覺得曹家部屬比袁家部屬優勝,但如果官渡之戰係袁紹贏,就好多袁營部屬SET到多同勁,曹家嗰堆變返做二、三流部屬,水鏡會有五奇係田豐、沮授、審配、郭圖、許攸。
火哥已經搵佢嘅夢入面搵到出路

所以,公子啊,你的路仍在。
我從來沒有忘記!
沒有忘記。
縱使……(憶起小孟)
我仍要讓你爬上去。
然後……
然後……
所以……
寫到好曖昧
呀火唔捨得就唔捨得啦 扮咩等佢爬上去
之前以為公子別哭嗰陣斬晒纜
不過又幾鐘意老四睇穿佢
呀火係咪唔記得咗二公仔點賣小孟
又話正式轉會
火哥已經搵佢嘅夢入面搵到出路

所以,公子啊,你的路仍在。
我從來沒有忘記!
沒有忘記。
縱使……(憶起小孟)
我仍要讓你爬上去。
然後……
然後……
所以……
寫到好曖昧
呀火唔捨得就唔捨得啦 扮咩等佢爬上去
之前以為公子別哭嗰陣斬晒纜
不過又幾鐘意老六睇穿佢
咁又冇話袁紹廢
係曹劉比較姐
直接啲講
扶助劉備係火哥嘅大義
暗助公子係火哥嘅忠義
因小孟而憤怒係火哥嘅情義,對不義之人二公子嘅報復
火哥就係響重重嘅矛盾之下尋找搵亮路
我鳩估火哥會由得老七同二公子鬥
如果二公子鬥贏,火哥就依照夢殺二公子

個人覺得小孟依一幕係超級正
小孟處決嘅當時,火哥應該係唔響刑場
火哥係唔知道小孟死嘅時候係點
佢係從小孟嘅屍身去推測佢當時情況、影像

公子別哭的確係斬晒纜,火哥嘅行動唔再受二公子指使
而家火哥只係聽從劉備同老七嘅命令,但老七同二公子心意相通,二公子可以解讀到火哥嘅行為
火哥殺老六唔係因為二公子
而係老六害死咗郭昂同司馬家好多人,係私人恩怨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞