Office 換水,就好似捉象棋

632 回覆
5644 Like 46 Dislike
可能係專登扮唔識換
咁就以後冇人敢叫佢換
因為佢係成個部門唯一一個男同事
我都攞唔到 次次企喺度等啲男仔經過叫幫手 記得插入去之前抺抺樽口嗰啲 多塵
好多已經係抽水式 唔使抬到老蓮咁高
不過 見到啲女仔 連個樽口白色膠笠都開唔到咁 又較剪又𠝹刀又盛
多數都會幫手
咩叫抽水式
我用開嗰啲係抬起倒轉插
樽水裝喺部機底度 隊完枝管入樽水度就推入去

我以前第一份工就係全OFFICE都係女人,一去到就係新黎新豬肉,日日都要換水上抽或其實好簡單,扯開插返枝管推返入去就搞掂

依加就成日都冇人換,D男人見到女人換水都唔會幫手等你換完先走過黎勘,無論後生定老既都係咁
exactly

無可否認咁樣都算俾人同化左
但對班屎忽鬼太闊佬真係會俾人無底線咁淺踏
寧願自己換,見到同事抹都唔抹下個樽就隊落去,換果時見到機入面啲水好混濁
一句“男人老狗咪斤斤計較”大撚晒
如果全部女同事都唔夠力換,同上頭講,屌你老尾買個垃圾水機翻黎,搞到女同事換唔到水,冇水飲,係咪歧視女性先,平機會見
值 十分值
我經常咁做
比我老閪都唔換,
寧願落 7 仔買水
一係如果女仔/女人換, 二至三個人去換囉, 咁夠力掛
呢個畫面好似幾好睇
想像唔到 好似好方便咁
企係度, Q埋雙手, 望住你個D 正仆街黎!!好撚似老閪鳯咁撚樣
老一輩同事/清潔呀姐要換水先幫手
真,自己唔介意嘅,唔會攞出嚟講
父權撚,講到女人一定心胸狹窄咁
連登仔真係....
換支水都咁難
典型港人就係唔蝕底。請願等人換。同出入大廈唔開門D人一鳩様
「我換緊係得,我換緊係唔委屈」
買過濾器駁水喉唔洗煩
你諗得太簡單,一次半次梗係冇所謂啦,但係好多屎忽鬼都係覺得老鳳要人地幫手,呢d野唔係佢做ge,佢係負責飲ge姐,次次都唔郁等你做果下先氣頂,你係d同事太好人定冇返過office工
係咪同IT狗講部水機有問題叫佢上黎睇
D女人見到男人換水都唔會幫手喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞