Office 換水,就好似捉象棋

632 回覆
5644 Like 46 Dislike
想知啲同事之後有無主動幫番手
換水唔係清潔做架咩
換咪換 計住哂做咩
屌緊你你又屌其他人
問你呀,乜撚嘢大公司工程部要換水呀
咁咪除鞋換囉
工程部負責換水
所以好多公司揀上流式容易換
不過因為要泵水,水機會容易壞過上置式
同埋要開樽蓋換冇咁衛生
有好有唔好
女仔唔夠力
男嘅會覺得係低級做
呢個係能力同面子問題
上面有人話IT部負責換水都得啦
打工姐,咪又係收份狗糧搞咁多野,我自己想飲水見無水就會換,無諗咁多
換水會唔會走光
以前有阿姐換我都會幫手換,當運動下啦
想斟水又無水咪換囉,唔好專登叫我入去換就得
屌係老味 換枝水姐講到核戰咁。。。
做開gym啲鬼佬通常每朝自己買1L定1.5L水
鬼妹斟完一係扮冇事行開 一係叫返啲鬼佬換
自己每日拎樽2L嘅水返工,pantry都唔洗入
咁所以女人人工低d咪正常 你好醒呀你
我地公司都係有個鉗仔專拎黎開水樽嫁 放向水機度
有個鉗仔易開好多 不過都試過鉗甩左 就要再用交剪剪下佢
但係比起徒手搣已經好好多
打斜支水可以吸埋
講起就嬲 次撚次想飲水個水機都係無水
男同事就自己換啦
女同事見無水無力就叫人幫手啦
針完水無曬由佢係到全部都係仆街黎
抬水倒插個隻我係男都唔夠力換,不過我不嬲係屋企針完水帶水返工飲一日,又乾淨又唔使煩

但變左成日要幫printer換紙
其實主動幫人換水會增加好感,我每次都會好好記住有邊啲人好nice咁幫同事換水

我試過係site office換水,水機係1樓,但啲水就係樓下。到我想飲又咁啱冇水,又唔想下下叫男同事幫手搬,咁咪諗住試下自己搬第一次準備搬上樓梯,咁啱有男同事打完卡行出去,見到我就主動幫我手搬上去,佢仲話搬水呢啲叫其他人幫手,唔好女仔自己黎果次真係好感激,但其實真係唔好意思叫其他同事幫手驚畀人覺得女仔叫男同事換水好老馮。

之後第二次咁啱又冇水,咁今次就真係自己發揮神力搬水行樓梯,但搬完之後就冇哂力,而且最難既係我唔夠力抬起水桶,然後隊正水機上面唯有真係向男同事求助,個同事仲好驚訝點解我搬到上行樓梯所以其實有時候啲女仔唔係唔想換水,而係可能力有不足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞