Office 換水,就好似捉象棋

632 回覆
5644 Like 46 Dislike
一個回覆睇到香港人有幾撚自私
一定係啲瘦弱毒撚連枝水都擔唔起先至會咁撚計較邊個去開枝水
鬥獸棋
真係好難開之前差啲反甲
成日D西人斟到冇水然後我走埋去一滴都冇就會火起
換支水唔知有咩咁難
(唔係要托上去個隻,插管個隻)
唔知咩設計嚟
托上去都冇咁難換
都唔係咁難換姐, 水樽個膠蓋有個裂口比人扯開拉出嚟,除非條野斷咗啦如果唔係好易開, 依家再新嘅水機連蓋都唔駛拆,搣開膠紙直接用支野插入去,不過啲阿嬸都係要我搞
唔係間間公司個個部門有pantry姐姐
當一星期換四次水都係自己 下次喝死都唔換
做工程部,成個寫字樓都係男人,邊個飲完就邊個去拎支水返嚟換,唔使玩咩心理戰

公司個休息室咩部門都會用,部水機飲到乾塘都冇人會出手換,仲要送水哥哥會將水樽放喺水機隔籬都冇人會換
托上去我又唔得淨係用到上流式...
我覺得換水最難係meet佢果個膠 舊公司水機同水同一間公司就咁meet貼紙就得
新依間水機同水唔同牌子 要meet膠 又要無咩位比人meet 真心難搞
換支水有幾難
點解我冇
咁樣唔得 個水箱都係會有水 益左下家
最好應該係就咁倒落杯 唔使益人
其實有出細樽裝方便OL換水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞