Office 換水,就好似捉象棋

632 回覆
5644 Like 46 Dislike
轉左公司後,個水機係下面換水桶既類型,咁啱到我又冇水,咁梗係諗住試下自己換啦。”茂”低剪緊label果陣,有個成日見面但冇咩接觸既N展行過見到就主動幫我換水,我就一碌木咁企係格離咁坐享其成其實都十分唔好意思,因為要個職位比我高既人做換水呢啲工作不過經過果次,我同果位仁兄開始多左交流,見面會點下頭講下早晨噓寒問暖咁

雖然會有人成日覺得有人換水係好老溤既事,但亦有人會留意呢啲平日既小幫忙,有時候間唔時幫下同事係可以打好大家關係(當然啦,如果同事老溤要人幫手換水就另計)
抽水式果隻要搣舊膠架咩
條喉直接隊穿個膠塞就用得架喎
唔知點解覺得唔換未我換,老撚奉係我換都冇所謂,我飲多兩啖水好過
我見到靚女同事會衝去換
女都要係後生,樣正常
先會有人咁幫嘅
倒啦, 真係斟到啱啱好一滴精都無先去換, 使閪同阿公慳
JAM紙 叫靚女清部機D 殘紙
最後你會發覺,每次都係自己換好似理所當然咁🙂
插入
係喎支野插入左可以成支水稱起用佢手柄, 好撚神奇
吊佢啦:「丫你仆街丫!!坐係前都唔幫手換水!」大大聲

傻既 ! 換水呢D野爭崩頭啦 , 一個唔小心換水扭親條腰 , 隨時又幾個月病假 , 好辛苦架 , 無辦法啦 , 我不入地獄誰入地獄
老細要比錢囉, 仲有叫LUNCH同下午茶都好等人用
垃圾公司先要自己條team啲同事換水
根本班友番工番到乜都唔蝕得
乜都要爭

分分鐘連轉車都唔可以俾人出先
通常無水照換
一手托上膊頭一野就隊落去
個男同事次次拋落去咁滯boom一聲唔夠力出聲換次水都換到咁上次仲要拎果下跣手跌落地
做男人做到咁死撚左去
小妹都好力過佢
叫老細換過部水機,條喉直接搏落水機到,一年都係換一次filter...
嘩屌 曲線叫大家唔好飲水機水
個個都係怕蝕底唔想換

利申男

要我換ok
但唔該禮貌d
同埋唔好講到換係老奉咁
公司水機係抽水式,支水係放下面,基本上唔洗出力換水,但都冇人換,次次都係我換
利申:全office 最低級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞