Office 換水,就好似捉象棋

632 回覆
5644 Like 46 Dislike
骨氣是無價的
勁好玩 睇下邊個頂唔順換
換水咁簡單既事都要鬥?
我做過既公司, 都係大家自動自覺, 見到無水就換
條腰咁撚 weak 唔閃親都一世嫁啦
咩公司工程部細到要會換水?
我就最鍾意換水,
個人本身打份工就鳩流流唔太出色, 偶有少錯
難得換水唔洗腦簡單
最緊要係啲女係啲同事面前換, 個個都知我有做嘢, 本身有做開gym, 夏天換水次次都比人話大隻
冇人換咪你換囉我屌你老母臭閪
你換唔撚得架?好撚委屈你架?其他人換撚咗先我係咪又可以屌你唔撚換先?
係咪覺得冇人換,自己就好撚有優越感,開post就係都要加多一兩句屌人先得?
水機實有第一個人換架啦,係咪個撚個換都要屌人「水都冇人換」?
好聲好氣唔撚得嘅,係咪以為個撚個都廿四小時mon撚住乜柒都知?
呢啲戇鳩仔,完全喺到消磨所有人嘅耐性,助長負面情緒。
屌你老母我真係唔撚知有件咁嘅事啊嘛,無撚啦啦畀你屌,唔撚知唔撚得架?
冇人知冇人換咁咪你換囉我屌你老母,你知又唔撚換其他人唔知又可以點撚樣換啊?
斟水嗰個一定要畀換水嗰個屌架?
係咪你細個你老竇教你寫字嗰陣一路教一路屌你老母先教到你呢啲撚樣出嚟?
屌你老母臭閪谷鳩氣
你一換完, 自己未斟, 已經有三個人排隊斟啦
咩公司會叫IT部換水?

其實最仆街係 有d人見 A水機無水, 佢唔換, 直接行去B或更遠嘅C機去斟

我都做過呢d人, 但我間中心情好我都有換水, 當打和啦

我一日留喺寫字樓嘅時間得1個鐘, 要我幫埋你班坐8個鐘嘅撚樣日日換水, 點講都唔通, 成支水廿公升我先斟得一公升一日
你公司D人自私姐

我做開既公司, 大家都有startup既精神, 習慣左自動自覺解決問題
舊膠有條痕比你沿住拉
唔難開架喎
yeah 做過幾年野,從來無試過到我斟水果時無水~
所以無換過
一時時
嗰陣我都試過 拔唔起嚿膠頂部, 而下面條痕嗰度比我沿住一圈咁撕開咗
同printer無曬紙一樣
試過有人一部用曬紙 行過另一部再print過都唔入紙
換多十靚廿樽就熟手
邊個用到無咪邊個換囉
個問題係喺公司唔可以比人知你咁順灘
通常都自己換
有日條裙太窄,唔方便紮馬托起枝水,就搵男同事幫手

其實我唔明點解可以忍到唔飲水,基本上揸住隻杯行埋去都係口渴先會咁做架啦
男女平等呀屌你
公司admin阿head 見到冇水,會勁大聲叫tea lady 或oa 換
琴日忙到仆街
腦細仲拎住個杯走出黎叫我換水 屌佢老母啦真係
公司有清潔姐姐會煲水 唔洗煩
以前公司 望住無水 紅燈閃閃都無人換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞