Office 換水,就好似捉象棋

632 回覆
5644 Like 46 Dislike
唔係紙喎
係膠喎
唯一諗到上流式唔肯換係應該驚搣膠個陣整親
我幾鐘意換水,公司無乜嘢做太悶
試過我前面條8婆斟水
斟到一半佢話無晒水喎 哈哈
叫住走左去都唔換 寧願唔斟住
水機有時吸唔曬水又話冇水,你哋會唔會倒番去新開嗰支水
換唔到就算啦
陣間整親仲大獲
同埋唔洗問嘅
實有人頂唔順要換水
唔會
公司長期得5-6人
2個男同事
但我長期換水
因為我飲得最多 通常最容易發現到無水
所以個post好多人鬧啲人唔理走左去
你呢個係頂置式水機 支水倒插落水機到
個膠唔使搣 淨係需要用力
呢款有可能女仔真係換唔到

抽水式果隻支水係擺下面 有條吸水管抽水上去
果隻一定要搣隻塊膠佢
但係呢隻水仔唔會換唔到

Office用緊擺底果款水機 佢顯示冇水既時候
支水其實係仲有兩杯到
但因為高低位所以吸唔到水
平時我換水都會打側個樽 吸埋淨低果啲先換水
見過最低賤有人打側個樽 等部機吸埋果少少
夠佢斟自己就走左
因為到我換水果陣,見到一滴水都冇
好多已經係抽水式 唔使抬到老蓮咁高
不過 見到啲女仔 連個樽口白色膠笠都開唔到咁 又較剪又𠝹刀又盛
多數都會幫手
塊膠真係難摵
試個周圍摵走咗但個頭仲痴住
其實唔使
你試吓抬起支水一野啪落去
水機裏面嗰個頭自然會隊穿埋張貼紙
( 搵嘢抹吓張貼紙咩都唔使滅)
你呢個係頂置式水機 支水倒插落水機到
個膠唔使搣 淨係需要用力
呢款有可能女仔真係換唔到

抽水式果隻支水係擺下面 有條吸水管抽水上去
果隻一定要搣隻塊膠佢
但係呢隻仔唔會換唔到

Office用緊擺底果款水機 佢顯示冇水既時候
支水其實係仲有兩杯到
但因為高低位所以吸唔到水
平時我換水都會打側個樽 吸埋淨低果啲先換水
見過最低賤有人打側個樽 等部機吸埋果少少
夠佢斟自己就走左
因為到我換水果陣,見到一滴水都冇
其實有時唔係唔肯換
我細細粒都會換水
但係發覺成日都係自己換
輪流換就最公平
有時唔換係想迫d唔肯換嘅人承受返惡果
大家一齊唔好飲囉
下 真心咩
你如果好口渴點算
下次試下大聲問邊個見到無水都唔幫手走左去咁缺德
串下啲人

你呢啲咪叫角色定型
大家能力做到嘅嘢都應該幫手
除非做唔到
個post大把女人會幫手換水
下下都計住呢樣個樣
屌你老母換水搞咁多野, 抬起支水插入個洞到要幾耐
我宜加有話女人唔應該幫手做其他嘢咩
一早講左大事有能力都應該要互相幫手
上晒鋼咁睇你都係番工成日換又唔敢出聲啦
以前公司有同事坐係水機前面
佢真係會問d人飲晒水做乜唔換水
乜乸嘢
你係咁唔据同番你公司啲女同事
講咪係到對住其他人黎鬧
你啲女同事唔做嘢唔代表全世界都唔做
正如我一樣見過有男人唔夠大隻換唔到水走左去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞