Office 換水,就好似捉象棋

632 回覆
5644 Like 46 Dislike
一次半次可以,老撚馮就唔同講法
我相信大部分男人都好大方唔介意既
上司總有個男人喇掛?叫佢哋幫你換水嘛
如果唔敢叫既就唔係開唔開聲問題
係欺凌
做得好
幫你換仲要受你氣 傻撚閪左呀?
后翼棄水
換其實唔緊要,但唔好老撚奉
你公司邊款先?
我係女 以前番pt 係食物鏈底層
啲水全部我換哂
個水機係上抽式 即係樽水放下面
佢哋教我都係用腳踢碌過去 之後用啲力托入部機到
其實唔難
返工用抽水式水機
有次見個男同事換水
佢放咗成支抽水飲管落地
好彩畀其他人見到拎去清洗
完全冇衛生意識
換水無問題 1分鐘左右,但D閪婆唔好單單打打就得
係好肉酸

但如果公司大部份呢D cheap 精既話點都要入鄉隨俗
大D文化係見到有人唔介意換就局次次都係佢換
好聲氣正常都一定肯啦
換其實唔緊要
最賤係有班仆街你換一次,知你會換就老憑等你換
一換完就成班起身斟鳩哂
到過一輪想去斟水又係吉嘅
屌你老母即係每斟一次水就換一次
最後拎咗個2L樽斟一次自己飲一日,你班撚樣飲廁所水啦
其實只要肯出句聲:「XXX,可唔可以幫手換支水呀?」
基本上態度正常既話,就算茶水阿姐問我都照換
但對啲臭格既理閪佢
之前有條新黎既八婆話:「XXX,水機冇水啦」講野連尾聲都冇,即時回佢一句「咁岩啦,你換啦」
有成本,但可以玩野,點解做?
「無人換咪你換囉 你換唔撚得既?」
買幾個大水樽,一早返嚟清左部飲水機,口渴又唔洗行
有無人覺得換上抽式仲麻煩過下流式
上抽式真係好user friendly
係19 cool 水個蓋好難開
部機隔離多d 位嘅話直頭唔洗隊返支水入部機
做得岩
就算佢高級過你
都要講唔該啦
講個笑話:男女平等
咩叫抽水式
我用開嗰啲係抬起倒轉插
得罪講句如果你公司連茶水呀姐都無
做黎擺撚咩
自己叫公司換咗向上流水機後 秒為男士既我就未換過水
屌你買支水都唔捨得
15蚊支大既一個月頂盡450
用完第一個樽自己裝支2L返工放枱面囉
有種過黎問我拎水
醒小小啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞