IG shop 韓國貨源(4)

1001 回覆
180 Like 16 Dislike
咁#2都有齊曬韓網啦
你都欲求不滿的話唔係想要批發會係咩
衣家未討論緊貨源囉
只係買既過程出現左問題,所以先有哩D討論
我分享下塞緊車返工呀屌你店主
唔係唔比你地討論個店主 開個第二個po專講佢咪算
呢度咪專講返d韓國網同戰利品 大家買完開心share 中伏分享 但呢d討論仲少過你地講羊絲
真係唔係個個想食花生 都講左咁耐啦 新入黎追完po覺得睇唔到預期想睇嘅野 觀感差都好正常
呢啲咪叫 死雞撐飯蓋
永遠都係等人踢爆之後
再帶你遊花園 敷衍下你

有不滿啊 唔好買咯
再開過第二個group
搞掂!
直接將羊絲相關討論搬去ig shop post
反正佢都開咗店
唔得
我決定要逐個逐個追蹤內容起底
好幾個POST追到一半都係同一班人係到鬧IG SHOP

------------------------------------------

想問問幾個韓網都有同款
但價錢相差好遠
有冇人知道會有乜野分別
(可能係題外話黎)
入黎追哂幾個POST睇成個事件
鬧既內容離不開個店主一開始夾運費
店主想開始賺錢就開始比人鬧
當中有絲提及過都有類似夾運費既群組出現
但去到最後都唔知咩原因摺左
摺既過程起因結果搵唔到
如果有腦去分析幾個POST既內容
大部份都係剪頭剪尾既資訊

如果依到有絲曾經有加入過化妝品群組
應該會記得有類似既事件發生過
所以上連登勿認真
當中好多資訊真真假假冇人知

gogosing我都有買過但質料真係好參差
唔該哂絲仲有冇其他網推介可以用到銀聯
早排有班絲想開個gp for 放 買返嚟唔啱心水
全新平衫咁放出來
睇下有無人想join

有興趣入下面條link, 入面可以放衫/買到平價衫

https://t.me/joinchat/GIYMNeFBMIKd_E2I
同當時既化妝品群組發生既事件差不多
個面都一樣群組搞手冇任何經驗處理問題
到最後比人鬧爆

十有八個群組都係同一命運
所以奉勸大家唔好用群組去經營賣野
mixxmix有八折
IG shop討論區(9)
https://lih.kg/sooAdiX
#193 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
新入黎
想問下有冇絲買過gogosing運費大概幾多 冇乜概念
例如幾多件衫 幾多kg
可以喺codibook買
有無人買過Twinkle.rainbow.moon
頭先發現佢用韓網圖賣淘寶高仿睇個價錢就知咩事
簡單黎講姐係賣淘寶衫
好多實物個tag都寫design by Korea
用金剛速遞但又賣淘寶衫
依間真係mark up 高好多好多
佢賣 $3xx果啲出面啲ig shop賣$1xx
之前都俾咗好多錢佢哋賺
又貴件件衫又要等三四個星期
客服48個鐘先覆一句
不了
有冇d男裝店 又唔係淘寶貨 又唔洗空運番架?
有現貨睇果d
識有藍絲開ig 店 賣南韓衫褲 手飾。 大家唔好俾人呃啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞