[PC DMM] DOA 咸濕排球 DEAD OR ALIVE Xtreme Venus Vacation (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
賣女都做唔好响度賣舊衫驚
生日裝都就慳翻
緊係等你抽一出果件
比你抽埋生日邊個抽一開始果件
我以前都係玩雙攻,不過依家第四年主輔係高分好多
升咗兩張5lvWG卡+G卡,主手接左球無咗體可以靠WG回體
體力好多時都120%以上,唔減仲要加主屬性
副手用かすみDESTINY CHILD接球衫
卡用兩張5lv強壓F+SR5LV減力
PP用12+8+8+5技接球+白金接球手通
かすみ勁到係可以接1w2力技NPC
可以控制到副手打唔贏對面淨接球畀主手打極限
生日雙攻少成萬分一埸刷分係差好多
上次我就係用主輔打到頭十,輕鬆好多
又WG 又G 課到痴線

STM版得1張G
咁又唔係課好多,玩咗四年都係幾皮
日本啲課長有時連抽免費衫都課
卡有時抽聯動卡池當肥料升WG同G
啱啱轉dmm冇耐
生日等緊集結
未試過WG
玩咗好多年, 但係都係睇唔明巴打啲攻略
一出無耐就玩 淨係掛住打丁
我連WG係乜都唔明
巴打可唔可以講detail啲
留名學野
我既理解係
第4年生日杉先有W.G 技
件杉 有40% 機率 -40%體 +40% POW/TEC

咁佢張卡都會係W.G
減體可以輕鬆過100% (如果本身有爬山爬到減60~90%體)

因為接發球會減體力, 但你殺波又加返體力

課金野黎
我STEAM版都睇得明佢講咩
想入game睇睇, 但係維護緊
升SSR卡會唔會由R開始養起升上去做肥料?
可以但係通常都係SR LV5 變SSR 再做肥料升你張勁既SSR卡

R LV5 可以變SR 但做肥料要成100張R LV5 先整到張 SSR

或者有得抽SSR卡直接抽黎做肥料最快
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1OPuUauZ-Ds3_rxPX2R2EUFRYAtTvnKYJ/edit#gid=1786588311

from台仔discord
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=00164&snA=9630&bpage=1&ltype=subbsn_3

裏面多資料
要入既話自己入
發言前自行睇版規
個group裏算死人都好耐冇刪
*就算
等開ser再研究下
Thx巴打

重用
想問下玩得耐既老手去到後面
係咪除左啱自己口味既衫就唔會抽(例如當期風潮)
靠自己練好果幾個女女打曬?
仆街中伏,冇睇到3/3先3.3%
我剩係會抽有興既3.3同合作
不過合作基本上都3.3
其他時間儲石
平時啲風潮真係想要會課自選

分黎講
練好既女女加當期風潮>練好既女女>冇練既女女加風潮
平時打夠分換完要換既野就停
btw有件打分裝其實已經差好遠
點為知練好的囡囡
隻驚D PP又要抽爆D衫, 成隻一係就課到hihi,一係就冇課養生
睇住份攻略剩係識簡衫來練
果D咩體力PP玩左咁耐好似都冇幾件
飾品係咪一世都冇得5/5

殘體字注意
4+5+5其實都係差兩%
可以練住先等13pp
合作3.3都幾多13pp
不過steam版有冇係一回事
另外要注意技名
p技名相同突覺滿唔會再比pp
身上有同技名嘢一次只會發動一種
卡片技名就無所謂

個台仔discord應該有寫哂or有doc
咁所謂既練都係得爬山同開囡囡好感拿技去爬山
本身冇咩可以練
但玩左個半月s版未有爬山
dmm直頭多兩件衫都冇
隻驚成長角色周期好撚長
無課一次爬山都係爬得兩個PP
仲有可以練活動SR啲技<-特殊pp
爬山活動比既pp前期都可以練下<-就咁用體力罐就練倒
SSR覺醒石就慢慢儲VIP幣換

講練仲有卡同油
油無課要靠跳池
卡無課就最好儲夠石抽滿合作E卡升SSR+
要三卡的話角色房間友好度要合計500

但有練下同冇練已經差好多
慢慢玩啦
咁睇都只能養生睇命
原來sr果堆頂盡都係得7%
唔怪之得教學叫練pp8啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞