[懶人包後更新啦] 絲打喺邊度買bra? (17)

1001 回覆
30 Like 3 Dislike
有冇絲打都唔鍾意太花太成熟嘅款?
幾鍾意68啲好少女嘅design 但唔想著壞胸
有冇差唔多路線嘅介紹一下
Vs
Narue, Risa magli, une nana cool呢到都有絲打買,不過呢幾個日本牌子要上網買

想要有得試就peachjohn,但靚款好似都係厚墊或者無鋼圈

如果驚日本bra啲lace太突著唔到貼身衫,英國mimi holliday 幾少女

都係睇唔啱就要碰下運氣
embry form, easy shop 都有少量款係勉強算少女既,再唔啱就去aeon 行個圈啦,wacoal wing triumph leona 嗰啲大牌點都有一兩個淺色淨色bra嘅,假如亞洲風格唔啱就去埋sheer 睇
之前買過佢嘅night bra
洗幾次已經鬆哂
同埋都係東南亞造的
上圍 87
下圍 72

爬文見到好多絲打話peach john嘅pj days好著
去門市試咗70C 發現好似包唔哂 果間鋪又冇咩size 所以試完70C就走咗
我度個size應該係C 而平時著開曼黛瑪璉 70E
想問下絲打我應該著咩size會啱啲?
唔怕緊就65F 70C包唔曬就著D
邊個位包唔晒?
曼黛瑪璉個脇位高過peachjohn pj days,初期轉會可能唔慣,要拉返高著先包得晒

唔記得曼黛瑪璉係咪有啲4/5定全罩杯,對比peachjohn pj days3/4杯,滿杯黎計,曼黛瑪璉正面望落會包得多啲,如果唔明咩係3/4 4/5,睇返懶人包有圖會易明啲

peachjohn pj days肩帶背帶都幼啲,但我諗應該唔關包唔包得晒事

不過絲打圍差15,下圍72,理論上70C都唔會好壓嘅,遇到有size 可以照試埋70D唔拆墊,但pj days有啲款鬆啲有啲款緊啲,72下圍著70底圍再加未滿杯就有機會走位,真係要試真啲,著完轉個圈舉個手彎個腰
唔該哂你哋啊 等佢有size就去試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞