[懶人包後更新啦] 絲打喺邊度買bra? (17)

1001 回覆
30 Like 3 Dislike
態度又閪 度錯size又死都話啱
想試大一個size 同佢講著得唔舒服又唔俾人試
迫你買佢話啱size嗰個唔俾錢唔準人落樓咁
好嬲好嬲好嬲一肚火
blue blue blue blue blue
我好似明白點解你地咁多人買65
年尾買返黎pj days 70依家已經要扣到最入面個格
拎去改
之前睇過佢ig都覺得佢好串
著左mm兩個幾月 覺得啲肉成日走位
想試下新牌子 諗緊hafina 定 pj
其他牌子都可以 主要想將啲肉撥得好啲
走位好多因素,有時係人為,有時係個bra唔岩
人為姐係著錯方法,肩帶較得太長太短,撥過龍等等
bra唔岩包括底圍太鬆啦,胸型唔fit個杯型啦,姐係明明係隆起高著扁杯呀,杯容對你黎講太大太細啦,鋼圈太闊外側壓胸啦,雞心太高中間壓胸啦,等等...

你要觀察下自己係屬於邊種,再諗揀咩牌子同杯型,咁會比較易搵到岩自己嘅bra
著左mm兩個幾月 覺得啲肉成日走位
想試下新牌子 諗緊hafina 定 pj
其他牌子都可以 主要想將啲肉撥得好啲
走位好多因素,有時係人為,有時係個bra唔岩
人為姐係著錯方法,肩帶較得太長太短,撥過龍等等
bra唔岩包括底圍太鬆啦,胸型唔fit個杯型啦,姐係明明係隆起高著扁杯呀,杯容對你黎講太大太細啦,鋼圈太窄外側壓胸啦,雞心太高中間壓胸啦,等等...

你要觀察下自己係屬於邊種,再諗揀咩牌子同杯型,咁會比較易搵到岩自己嘅bra

打錯改返
Hafina d料好快就鬆,我買左package超後悔,已經全用手洗

我下圍貼肉度60cm(拉緊到透唔到氣就57cm)
著緊個60圍嘅bra(如果扣最入嗰格會吱肉)
背帶會戚起
但伸懶腰wire 唔會走位
著完全日wire 印位喺胸下面
唔會壓住胸嘅肉
咁樣到底個band size 啱唔啱?
(肩帶應該唔算較得緊,因為個cup size 細咗少少較太緊會壓胸)
咁你試下扣最入睇下有無戚?如果無,應該係肩帶問題?

我自己經驗黎講,
1. 圍鬆戚背帶依個情況,我通常係著左一段時間先會慢慢咁戚上去(半個鐘-1個鐘到),岩岩著好個時都唔會戚背帶

2. 如果岩岩著好都戚,一係肩帶真係太緊,一係就真係鬆得好緊要(鬆成2個圍個時,鬆1個圍都唔會)

3. 圍鬆個隻戚背帶,無論肩帶較到幾長都會戚

頭盔返,依個係我本人嘅經驗,可能套落其他人身上係唔岩嘅,始終人人情況都唔同
如果有其他人都試過不如都分享下經驗,我都想知

我下圍貼肉度60cm(拉緊到透唔到氣就57cm)
著緊個60圍嘅bra(如果扣最入嗰格會吱肉)
背帶會戚起
但伸懶腰wire 唔會走位
著完全日wire 印位喺胸下面
唔會壓住胸嘅肉
咁樣到底個band size 啱唔啱?
(肩帶應該唔算較得緊,因為個cup size 細咗少少較太緊會壓胸)
咁你試下扣最入睇下有無戚?如果無,應該係背帶問題?如果都戚應該係肩帶問題?

我自己經驗黎講,
1. 圍鬆戚背帶依個情況,我通常係著左一段時間先會慢慢咁戚上去(半個鐘-1個鐘到),岩岩著好個時都唔會戚背帶

2. 如果岩岩著好都戚,一係肩帶真係太緊,一係就底圍真係鬆得好緊要(鬆成2個圍個時,鬆1個圍都唔會)

3. 圍鬆個隻戚背帶,無論肩帶較到幾長都會戚

頭盔返,依個係我本人嘅經驗,可能套落其他人身上係唔岩嘅,始終人人情況都唔同
如果有其他人都試過不如都分享下經驗,我都想知

打錯&打漏
扣最入會透氣有少少辛苦
我都係著一陣仔先會戚起
戚好多?
如果只係戚小小但個bra無走,又無影響承托(有時圍太鬆聚曬啲力去膊頭)應該唔大問題嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞