[真心求教]有無人用過2皮幾野既rainbow吸塵機

197 回覆
3 Like 22 Dislike
又重又唔方便
傳銷味濃
好多打手
呢部野會叫人介紹朋友試用,咁你就可以免費試用。
佢會幫你吸一次全屋,之後sell 你好多功能。但其實同類功能既產品幾千就做到。

有朋友個排情緒好低落,頂唔順比佢地狂sell 買左,買完之後超後悔
dyson 好夠玩
買rainbow d錢夠你請幾次專業清潔幫你清
佢地都係用rainbow加埋個震動吸頭

點會唔係重點呀ching,快慢影響個吸力,你可以話dyson持久力可能無rainbow耐,但係論吸力dyson點都係rainbow之上啦下話

吸塵/塵蟎洗唔洗用到飛機引擎先夠?

用唔用得著每個人唔同,但係你唔好吹到咁大丫

既然轉數無意思,咁佢點解要強調rainbow用磁浮而Dyson唔係
定係佢想話磁浮會釋放二次元粒子強化健康

磁浮意思係靜啲 同埋 耐用啲
好似磁浮列車咁

你個摩打係部機入面識磁浮

不嬲摩打原理都係靠磁場令軸心轉動。

果啲唔係叫磁浮囉

係叫安培力

冇基本物理知識就唔好出黎獻醜
有朋友做緊sales (5年左右經驗,唔知rainbow定aqua)

每月$1000老底+commission

一部機由$3000~9000 commission (因為有平機同貴機分)

最多試過出$4xk糧,但大部份時間都係$1~4k

佢既上線有幾條至十幾條,基本上坐住收6位數一個月

已屌過佢無數次,叫佢轉工,可能佢見上線咁搵得,就堅持繼續做,希望有一日上位

不過聽佢講其實做sales都好辛苦,日日拎住部重到閪咁既機四圍走,去到d窮撚度明知無單開都要做demo,大熱天時仲要著恤衫西褲

部野值唔值就見人見智,不過香港代理食水深係事實,薪酬制度仲好撚似傳銷,做佢d sales狗也不屌

利申: 無買,非sales
dyson v8 fluffy我覺得已經夠用

rainbow留返有木蝨個陣先買啦
買啲工業用品牌子嘅水濾吸塵機都唔使10k , rainbow 唔係搵水魚係咩啊
個po 一睇就知係做枚啦

識野
屋企用左好多年 真實長期用家
細細個會坐喺rainbow上面俾屋企人吸塵拖住行
用左10年,一部機咩都做到其實好抵用
兩部都有
rainbow勁撚大部,砌一大輪先用得
仲要有線既,吸遠d都唔得,真係唔願拎出黎用
相反買左dyson日日吸,勁方便
兩部都有
rainbow勁撚大部,砌一大輪先用得
仲要有線既,吸遠d都唔得,真係唔願拎出黎用
相反買左dyson日日吸,勁方便

其實係好反智
酒店就話吸幾層要大機器,屋企吸個塵又裝又拆又入水,搞得黎我用其他牌子吸撚完啦
屌部嘢成隻牛咁次撚次要砌一大輪先用得, 買咗都無乜點用勁後悔。之後買咗dyson又輕又方便, 日日都開心使用中
傳銷野,不了
用家表示其實幾好用 由其有鼻敏感 開左空氣淨化舒服好多
呢d野各花入各眼 覺得用得著就幾值嘅
至少我唔洗清個d仆街塵 倒水就得
有朋友做緊sales (5年左右經驗,唔知rainbow定aqua)

一部機由$3000~9000 commission (因為有平機同貴機分)

已屌過佢無數次,叫佢轉工,可能佢見上線咁搵得,就堅持繼續做,希望有一日上位

不過聽佢講其實做sales都好辛苦,日日拎住部重到閪咁既機四圍走,去到d窮撚度明知無單開都要做demo,大熱天時仲要著恤衫西褲

部野值唔值就見人見智,不過香港代理食水深係事實,薪酬制度仲好撚似傳銷,做佢d sales狗也不屌

好似全世界都用傳銷方法賣
部機係勁 但係你諗下部機d錢 入哂Sales 袋
做乜要幫襯佢
本身可能1皮買到既野 而家要俾3皮
用家表示其實幾好用 由其有鼻敏感 開左空氣淨化舒服好多
呢d野各花入各眼 覺得用得著就幾值嘅
至少我唔洗清個d仆街塵 倒水就得

其實v8 清塵方便過rainbow
rainbow仲要烏底身彎底條腰先倒到水
你覺得值就得啦
痴線 ,dyson根本唔同級數
起碼rainbow用緊磁浮摩打,dyson係咪先?
利申,用家+sales

有咩問題可以再問

上網查一查,真係唔同級數
dyson摩打每分鐘11萬轉,rainbow先得果3萬

摩打快慢唔係重點 最重要係個設計
反而太快只會浪費電力/令摩打消耗太快

點會唔係重點呀ching,快慢影響個吸力,你可以話dyson持久力可能無rainbow耐,但係論吸力dyson點都係rainbow之上啦下話

吸塵/塵蟎洗唔洗用到飛機引擎先夠?

用唔用得著每個人唔同,但係你唔好吹到咁大丫

但如果太快 真係會浪費電力同埋過嘈
我唔係想講贏你
我只係講事實

浪費電力同嘈係睇設計,dyson依方面真係勁

利申:以前做r&d, 有做過相關研究

好似全世界都用傳銷方法賣
部機係勁 但係你諗下部機d錢 入哂Sales 袋
做乜要幫襯佢
本身可能1皮買到既野 而家要俾3皮

AMAZON個D咪係一皮買到
個時家姐唔知俾邊個FD出賣SALES上黎DEMO
佢話好耐用可以玩幾年 我問咁耐用咁我網上買唔洗保養都得啦
佢又嚇我話網上多假野
傻仔先買
聽講好過dyson但貴好多兼樣衰又大舊

講起 dyson 。
我因為就搬新屋,早幾日睇電器,見到土瓜灣果邊有間野賣電器全部好平, Dyson v8都係38xx 定39xx

嘩咁平

之前amazon 英國 買送埋dyson 風扇

仲有冇呢個promo?
用代運會唔會被彈回?
空氣清新機有冇推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞