新機極多問題

187 回覆
4 Like 27 Dislike
宜家d機冇碟機,甚至機箱都冇碟機位
跟底板你俾隻碟我做乜?不如俾floppy我呀?
底板一早就要跟隻usb driver啦

仲要
win10舊version係裝唔到部分新hardware嘅driver
我老母板係asus z490-e
我已經係用部notebook download晒driver去隻手指
ethernet port driver係裝完都認唔到
係好在裝完個wifi driver佢就彈左個wifi出黎
用wifi將個win10上最新ver.之後
一開機就爆晒d 野出黎,ethernet port又正常晒

呢個問題上reddit都有鬼佬講
佢地都係話搵張wifi card裝完上網update左個win10先
9成倉底貨windows,以後自己上windows down最新iso
win10最新版20H2 災情解決左未
呢樣真 仲等我周圍搵邊到有box set買 哂鳩我時間
唔係無碟機,係無人裝啫
所以新手裝機仍然建議加隻cdrom

USB呢d有就梗係好啦,但而家未有都係得過嘈字,底板廠唔出你都吹佢唔脹
asus bios 開返個armoraly crate 咪得
armoury Crate 唔知係咪塊塊板都有啦
起碼我塊z390i 有
好有錢 條list
box set 你咪當買正版非OEM key lor
Corsair 如果個hub條9pin線駁spitter 就控唔到rgb顏色 我屌呀
隻armoury crate...
一上20h2
第一時間就爆出黎問我裝唔裝啦
1703冇囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞