新機極多問題

187 回覆
4 Like 27 Dislike
唔撚係掛 我都覺怪怪地 裝windows得英文簡
第一次砌呀 屌 搞撚咗兩日 唔該哂您先
收到收到 睇黎聽日搞埋要聽晚先有得玩
我之前幫個fd砌 唔洗裝driver 直接連到wifi
佢用asus tuf
樓主對白色幾有堅持
張卡貴其他咁多都照買
用wifi?
正常插線應該一裝完windows 就上到網
睇個windows wallpaper 個windows 10 version應該好舊
建議你自己上microsoft 官網整隻最新version usb
屌... 洗撚咗成千蚊買box set 俾舊屎我
靚到癲
邊度買?
喺邊間野買
on9 正常點會冇driver
除左唔driver work之外部機正到痴線
我記得係 高登 昇輝
1.官網DOWNLAOD再裝多次
2.可能個MON嘅REFRESH RATE有問題
3.DRIVER
box set 通常係舊版(最穩定)
之後先按需要更新

正常win 10 插線應該自己 detect 到,唔使自己再裝 driver
佢賣垃圾喇
賣OEM版都唔賣個好啲嘅
知咩事
自己上microsoft整usb boot冇咁嬲 支持正版最多買返個key
Amd chipset driver

Lan port driver

Wifi card driver

安裝左未?

更新到Window 2004先會自動安裝driver 的
電話down driver入咭/電話駁電腦裝driver
入BIOS睇有冇開onboard LAN
順手睇埋CUP RAM有冇SET錯
入WINDOW睇有冇LAN卡 睇CPU RAM行緊咩setting

熄機算 希望真係driver問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞