新機極多問題

187 回覆
4 Like 27 Dislike
Window 電源plan記得用返window 高性能 mode
幾靚
佢賣假野?
我試過update bios同我off曬D onbroad野
以前嗰啲唔講 win10正常第一次入system自己就會裝driver 最多自己手動去官網搵更新 wifi呢啲咁basic點會冇
舊版win10 未有新hardware driver 唔出奇。樓主買box set 唔知係咩version
去官網down windows黎重裝啦,反正你有key,又係新裝
佢話我無network adapter 睇漏依句
去BIOS開埋個WIFI
有無裝到driver有得睇架,
唔洗9估
咩黎
我bios果邊reset to default咗好多次
我整得咁辛苦緊係擺枱面
影device manager入面個network adaptors嚟睇下
我試過部機好地地 由於送俾人 所以重裝
之後滑鼠 整體都laglag地 我都唔知點解
雖然未必關事 睇吓幫唔幫到你
唔係叫你reset to default 可能default係冇開 入去睇下有冇開lan 同onbroad wifi.
你塊板得1個lan口,重要係2.5G lan 應該係蟹仔lan.光碟上實有driver。
試下去realtek download番個network driver
https://www.realtek.com/en/component/zoo/category/network-interface-controllers-10-100-1000m-gigabit-ethernet-pci-express-software
應該係win10 iso問題黎
我上個月重裝windows都係咁
點睇
隻碟應該有齊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞