新機極多問題

187 回覆
4 Like 27 Dislike
裝左佢,插到線上到網就算啦
https://download.msi.com/dvr_exe/mb/realtek_pcielan_w10.zip
用手機download ,USB 過入PC.
咁我順手整多隻win10手指再入返條key算
好慘
個盒點分老翻定正版
邊間買
唔比中文版USB你都有
我覺得英文版易search野啲喎
隻碟咪同microsoft官網個iso一樣
就係realtek network driver出事
抵啦用amd
2.5G蟹lan 咁新
你仲要裝舊版windows邊會有driver
砌到呢個級數 建議ram最少加到32gb啦
agger 你個 agger

揾隻手指上官網 down 個 win 10
裝果時用 box set 條 key 就得。

可能係本身隻usb 個win 10有問題
windows 預設通用lan drive只係for 1G lan
2.5g lan要自己搵driver
之前giga x570 master 雙lan口中過伏
100%岩
近幾年幫FD砌機都係自己裝NETWORK DRIVER
準備:
1. 官網最新版win10 USB手指
2. win 10 key
3. Lan線
重裝時插住線就會自動update晒所有野
似係bios中disable咗wifi
有代理貼紙
有時要,有時唔洗,主要係睇 windows ,唔關老母版事,你有問題可以問標叔
想問下你d火牛線係訂製?
入裝置管理員睇下漏左咩
係另一部機down哂堆driver落黎先以防萬一
btw成部機都算正常,係隻牛唔知想點
騎呢唔過好多人Mac機裝window喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞