新機極多問題

187 回覆
4 Like 27 Dislike
究竟係box set版本太舊問題 定本身隻windows usb有問題呢!?
洗咩撚晒
一開始就冇driver
如果佢冇幫你裝...咁啲driver你自己又唔裝
唔通識變出黎咩
叫返句amd yes就得架啦
我果盒同你一樣
又係made in singapore
搵砌機佬砌埋 無留意係咪用盒隻野裝
睇嚟要跟樓主整多隻usb做backup
一用新win usb就得?
駛唔駛另外裝driver?
唔需要
仲要用amd
大獲了
用開mac 鬼知咩
唔裝driver就想上到網,你都係唔好砌機買現成啦
版本太舊,追唔到新既硬件
咁而家真係唔需要裝 我用自己整既windows usb裝windows就上到網
我諗最大機會係咁
我隻win10手指係1603版
無事
其實Win10係有齊Generic Driver, 起碼常見嘅LAN同WiFi都會Load到, 俾你上網down齊driver

但係

邊有人買Win10 BOX? 樓豬買隻倉底貨, 但係就用新硬件, 咪冇generic driver囉

一個二個鬧人做乜 佢唯一On9嘅嘢係買咗BOX
同樓豬一樣
早兩星期砌左z490 i9-10900kf, rtx3090
windows 10 1703
一入windows乜柒都冇,係網都上唔到
但係好在裝到老母板嘅wifi driver
先用wifi上最新板win10 20hx
一開windows乜都自動彈返晒出黎

如果你老母板冇wifi
咁就真係可能要試下有lan adaptor嘅usb手指
又或者插pcie wifi card

真係好撚on9
btw我隻係win10 enterprise 1703
我都想有隻2020版嘅win10 enterprise boot usb
我支box set usb係1734 model

我自己整條最新ver 既 win10 usb就搞掂咗

而家問題係無聲
同埋icue認唔到我其他3隻風扇同火牛
點都好
唔該哂所有巴打先
有咩事上黎連登睇醫生都好過出去哂錢睇
其實唔on9, 以前裝windows都係要第一時間裝driver
隻windows10太舊
乜撚野伏貨黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞